Gemeente Montfoort


P e r s b e r i c h t

Montfoort, 11 mei 2007

Jaarstukken 2006

Financiële balans van Montfoort is opgemaakt

De gemeente Montfoort heeft, zoals elk jaar, de balans opgemaakt van de financiële situatie van voorgaand jaar. Over 2006 heeft de gemeente een overschot van E 126.986,-. Het overschot is onder te verdelen in een incidenteel (eenmalig) overschot en een structureel (jaarlijks) tekort. "Dat wil zeggen dat de gemeente jaarlijks geld tekort komt en dat dekt uit eenmalige opbrengsten. Het incidenteel overschot bedraagt E 490.006,- en het structurele tekort E 363.020,-," zegt wethouder Bert Hummel.

'Pas op de plaats 2006'

Mede vanwege de financiële situatie was er in 2006 nauwelijks ruimte voor nieuw beleid. Onder het motto 'pas op de plaats 2006' kreeg de uitvoering van het beleid voor 2006 incidenteel een sober karakter.

Goedkeurende verklaring

Om er voor te zorgen dat de gemeente Montfoort de uitgaven op de juiste manier (zoals door de gemeenteraad vastgesteld) besteedt, wordt het financiële resultaat elk jaar door een onafhankelijke accountant beoordeeld. Over het resultaat van 2006 heeft de accountant een goedkeurende verklaring afgegeven: de gemeente Montfoort heeft de uitgaven niet alleen op de juiste wijze in de rekening verantwoord, maar ook precies aan de zaken die door de gemeenteraad zijn bepaald. Ook op het gebied van de rechtmatigheid (overeenkomstig de wetten en plaatselijke verordeningen) heeft de accountant een goedkeurende verklaring afgegeven.

Jaarverslag en jaarrekening

De jaarstukken bestaan uit het jaarverslag en de jaarrekening. In het jaarverslag is een evaluatie opgenomen waarin staat wat er van de beleidsvoornemens is terecht gekomen. In de jaarrekening wordt verantwoording afgelegd of er binnen de financiële kaders is gehandeld.

Behandeling

De jaarstukken worden behandeld in de commissievergadering van maandag 4 juni 2007. Vervolgens worden in de raadsvergadering van maandag 18 juni 2007 de jaarstukken behandeld en vastgesteld.

Z.o.z.

Ter inzage

De jaarstukken liggen voor iedereen ter inzage bij de afdeling Financiën op het stadskantoor. De jaarstukken zijn daar ook tegen betaling (van E 59,- conform legesverordening) verkrijgbaar.


Noot voor de redactie/