Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Langdurige RFI/RFP-processen voor outsourcing verleden tijd


- Synotion management introduceert snelle en efficiënte Turbo RFI/RFP -

Zaltbommel, 11 mei 2007 - Synotion Management introduceert de Turbo RFI/RFP-aanpak. Hiermee kunnen uitbestedende organisaties binnen twee maanden een leverancier selecteren.

De Turbo RFI/RFP is gericht op middelgrote en grote organisaties, die (delen van) hun infrastructuur willen uitbesteden. De aanpak bestaat uit verschillende fasen en stappen. Allereerst formuleert Synotion samen met de klant de wensen en eisen. Deze worden tijdens de eerste fase, de Request For Information (RFI), getoetst aan de standaard dienstverlening van de uitgenodigde ICT-leveranciers. In de tweede fase, de Request for Proposal (RFP), worden de overgebleven ICT-leveranciers uitgenodigd voor een workshop. Hierin ontwikkelen zij samen met de uitbestedende organisatie hun uiteindelijke aanbieding.

"Voorheen werden contracten tussen organisaties en ICT-leveranciers voor vijf tot zeven jaar afgesloten. Tegenwoordig zijn contracten van drie tot vijf jaar heel gebruikelijk. Deze kortere contracten betekenen ook dat organisaties sneller tot een leverancierskeuze moeten komen", aldus Roger Heusschen, commercieel directeur van Synotion Management. "Vroeger kostte het vier tot zes maanden om een leverancier te selecteren. Met de Turbo RFI/RFP kunnen organisaties binnen twee maanden op een snelle en efficiente manier een leverancier selecteren".

De Turbo RFI/RFP-aanpak van Synotion is al uitgevoerd bij een aantal grotere organisaties. # # #

Over Synotion
Synotion management B.V. is een onafhankelijk interim-managementbureau gespecialiseerd in ICT-besturing en uitbestedingvraagstukken. Synotion is opgericht in 1999, is gevestigd in Nederland en Spanje, en heeft op dit moment 25 interim-managers in vaste dienst met ieder meer dan 20 jaar relevante managementervaring. Klanten zijn gerenommeerde bedrijven in profit en non-profit zoals ProRail, NRG, Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Sport, Interpolis, Robeco en Wegener.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Synotion Management BV, Jennifer Roose
Telefoon: +31 (0)6 5331 0729
E-mail: jennifer.roose@synotion.nl