Ingezonden persbericht


Persbericht

VISA EUROPE INTRODUCEERT CONTACTLOOS BETALEN IN EUROPA: PAYWAVE

Amsterdam 11 mei 2007. Visa Europa introduceert 'Visa payWave' als de naam voor Visa's contactloze betalingstechnologie. Contactloze betalingen verwijzen naar een manier van betalen waarbij geen betaalapparaat nodig is zoals de betaalterminal waarbij een betaalkaart ingestoken of doorheen gehaald dient te worden.

Visa heeft een uitgebreid, wereldwijd consumentenonderzoek uitgevoerd om te bepalen wat de beste beschrijving is voor deze contactloze technologie. Visa payWave bleek de perfecte naam. 'Wave' beschrijft de actie bij het verkooppunt, terwijl 'pay' de functie van de kaart of betaalapparaat versterkt.

Michiel Wielhouwer, Country Manager Visa Nederland verklaart: "Visa payWave is gekozen vanwege haar briljante eenvoud. Voor de consumenten verklaart de naam alles wat ze moeten weten over het gebruik van contactloze kaarten . Met de introductie van de contactloze betalingen op de Europese markt, is de tijd rijp om deze nieuwe naam bekend te maken."

Contactloze betalingen zijn met name geschikt voor de detailhandel, zoals (fastfood)restaurants, kiosken, slijterijen, cafés, parkeerplaatsen en automaten die een hoge omzet draaien en waar snelle betalingen gewenst zijn. Uit een Visa-onderzoek is gebleken dat veel consumenten het comfort en de snelheid van de contactloze betaalmanier erg waarderen als alternatief voor contante betalingen.

"Om een aankoop te kunnen doen met de Visa payWave- kaart hoeft de consument enkel de kaart dichtbij het verkooppunt te houden. Door middel van radio frequentie technologie (RF) wordt de betaalinformatie naar een betaalterminal gestuurd. Ieder ander aspect van de betaling wordt op dezelfde als de traditionele manier afgehandeld", aldus Michiel Wielhouwer.

Visa Europa werkt in Londen samen met de Engelse banken en maakt gebruik van haar ledenbanken in Europa voor de implementatie van contactloos betalen. Visa wil voor oktober 2007 een volledige implementatie realiseren.

Om consumenten te helpen bij de herkenning van een Visa kaart of -apparaat dat voorzien is van Visa payWave, is er een 'wave' logo ontworpen dat op elk product te vinden is. Zie figuur 1. Verkooppunten die werken met payWave zullen het 'contactloos' symbool tonen - te zien is in figuur 2 - in combinatie van het Visa merklogo (figuur 3).

|Figuur  1             |Figuur 2              |Figuur 3:             |
|[pic]                 |[pic]                 |[pic]                 |
Over Visa Europa
Er zijn ruim 321 miljoen debet, credit, en commercial Visa kaarten in omloop in Europa. Deze kaarten zijn gebruikt voor aankopen en geldopnamen ter waarde van E 1,2 biljoen in de twaalf maanden voorafgaande aan juni 2006. Bij iedere E9 euro die in Europa is uitgegeven, is E1,- betaalt met een Visa kaart.

Visa Europa is een genootschap - een organisatie die door 4.500 Europese banken wordt beheert. Als toegewijde Europese organisatie kan het snel aan de specifieke marktbehoeften van Europese banken en hun klanten antwoorden - de aandeelhouders en de detailhandelaars, en zo aan de doelstelling van de Europese Commissie te voldoen om een echte interne markt voor betalingen te creëren. Visa Europa is onderdeel van Visa International, de organisatie die globale interoperabiliteit van producten en het merk Visa bewaakt.

In Oktober 2006 kondigde Visa aan dat het de organisatie wereldwijd gaat herstructureren, behalve Visa Europa. Daarmee wil Visa een nieuw globaal bedrijf creëren: Visa Inc. Als onderdeel van deze herstructurering, zal Visa Europa een genootschap met exclusieve rechten in Europa blijven.

Wereldwijd is Visa één van de belangrijke betalingsmerken en wordt geaccepteerd bij het onovertroffen aantal van ongeveer 24 miljoen locaties, inclusief één miljoen ATMs.

Voor meer informatie, kijk op www.visaeurope.com.

Voor meer (pers)informatie kunt u contact opnemen met:

Bex*communicatie:

Peter van Kessel
Tel. 040 294 52 52
E-mail: Visa@bexcommunicatie.nl


---- --