Gemeente Alkemade


Gemeente Alkemade derde 'Millennium Gemeente'
11-05-2007

De gemeente Alkemade is na de gemeenten Den Haag en Utrecht de derde gemeente in Nederland die zich heeft uitgeroepen tot "Millennium Gemeente" in de gelijknamige VNG campagne. Alkemade kreeg deze titel op basis van haar stedenband met de stad Kadjebi in Ghana. Na afronding van het afvalinzamelingsproject aldaar heeft de gemeenteraad zich uitgesproken voor een nieuw project gericht op het vloeibare afval (riolering, aanleg van toiletgebouwen en huishoudlatrines) en een project gericht op registratie van personen en eigendommen (waaronder het opzetten van straatnamen en huisnummers, registratie voor het heffen van belastingen ed).

VN Millenniumdoelencampagne halverwege
Op 7 juli 2007 is de helft van de VN Millenniumdoelen campagne verstreken. Deze campagne, die in 2000 door de wereldleiders werd gelanceerd, heeft tot doel om in 2015 op een achttal punten wereldwijd verbeteringen door te voeren die vooral gericht zijn op hulp bieden aan de armste bewoners van onze wereld. Er werd afgesproken om gezamenlijk te vechten tegen armoede en honger, ongelijkheid tussen man en vrouw, milieuverontreiniging en HIV/AIDS en om in te zetten op verbetering van de toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en schoon water.

VNG organiseert 'Millennium Gemeente' campagne
De VN doelen zijn halverwege de wereldwijde campagne nog lang niet behaald en het moment van handelen is nu. In ontwikkelingslanden, maar ook in ons eigen land kunnen juist gemeenten een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van de doelen. De VNG organiseert daarom de 'Millennium Gemeente' campagne. Deelnemende gemeenten kiezen een eigen invulling, onder een gezamenlijke, herkenbare vlag. Voor sommige gemeenten betekent dit nieuwe impulsen voor het mondiaal beleid. Voor andere gemeenten betekent het dat bestaande activiteiten in de schijnwerpers worden gezet en in breder verband worden gebracht.

Meer informatie
Meer informatie over de Millennium Gemeente campagne en wat uw gemeente kan doen vindt u op de website: Millenniumgemeente.nl.