Politie Twente

Persbericht Politie Twente 11 mei 2007

Gewapende overal op juwelier

Enschede

Vrijdag 11 mei rond de klok van 12 uur werd een gewapende overval gemeld op een juwelier aan de Haverstraatpassage in Enschede. Twee mannen bedreigden met een vuurwapen de aanwezige personeelsleden en klanten en sloegen de schuifruiten van de etalages in en namen meerdere duurdere horloges mee.

De twee kwamen de winkel binnen en bedreigden zoals gezegd de personeelsleden en klanten. Na het wegnemen van de buit verlieten ze de zaak en reden weg op een klaarstaande bromscooter en verdwenen in de richting van de Irenepromenade. Hoe groot de schade is, is op dit moment nog niet bekend.

De vermoedelijk gebruikte scooter werd om ongeveer 12.10 uur aangetroffen aan de Veenstraat in Enschede. Een getuige had twee mannen weg zien lopen waarvan de signalementen overeen kwamen met die van de beide overvallers. De twee waren volgens deze getuige weggelopen in de richting van de CF Klaarstraat. De bromscooter, rood van kleur en zonder kenteken, is afgesleept, de twee mannen zijn niet meer aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Het gaat om twee personen met de volgende signalementen: 1. Een lange man van ongeveer 1m 95. Hij had een getinte huidskeur en droeg een grijze helm op zijn hoofd en verder donkere kleding. 2. Een man die kleiner was, ongeveer 1m 80, met een tenger postuur. Hij droeg een donker blauwe trainingsbroek van het merk Adidas met daarboven een zwarte gladde nylon jas. Ook hij droeg een grijze integraalhelm. Deze laatste persoon had een beige stoffen schoudertas met zwarte draagband bij zich waar de buit in werd gestopt.

Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die mogelijk de overvallers voor of direct na de overval hebben gezien. Of er zijn mensen die weten wie de overval gepleegd hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling Justitiële Zaken van het district Zuid-Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-061373)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --