CD&V

Als het aan ons ligt: SAMEN WERKEN aan Morgen

11/05/2007

Samen met alle lijsttrekkers heeft voorzitter Jo Vandeurzen deze middag het CD&V-verkiezingsprogramma voor 10 juni aan de pers voorgesteld. Herman Van Rompuy lichtte het begrotingskader 2008-2011 toe.

De voorbije acht jaar regeerde paars het land. De eerste vier jaar waren ook de groenen bij het beleid betrokken. Natuurlijk realiseerden de paarse bestuurders één en ander maar de balans van Verhofstadt lijkt een groot beloftenkerkhof.

Als we de kans krijgen, pakken we het echt anders aan. We werken samen aan morgen, voor meer zekerheid, veiligheid en rechtvaardigheid met concrete maatregelen. We willen zekerheden bieden aan de gezinnen en opkomen voor de kwetsbare mensen. Iedereen heeft het recht om een duurzaam leven te leiden in een respectvolle samenleving.

Een samenleving waar engagement centraal staat en iedereen gelijke kansen heeft en veiligheid heerst. Dat laatste willen we onder meer bereiken via ons uitvoerig SOS Justitieplan.

Om dat te realiseren, hebben we financiële slagkracht nodig. Een gezonde groei zal ons daarbij helpen. Die economische vooruitgang moet meer banen met zich meebrengen en iedereen sociale zekerheid bieden. Een gezonde begroting staat borg voor de realisatie van onze plannen.

Via goed bestuur kunnen we de huidige situatie rechtzetten. We garanderen een betrouwbare administratie, betere belastingregels en een geloofwaardige defensie. Meer bevoegdheden voor Vlaanderen maakt een beleid op maat mogelijk voor alle regio's. En dat met wederzijds respect. Samen werkt.

Bijlage Grootte
versiecongres.pdf 622.96 KB

CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be
E-mail : inform@cdenv.be