Gemeente Utrecht


Vragen nr. 72 inzake plannen bedrijventerrein Overvecht

2007 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
72 Vragen van de heer C.G. Jansen op de Haar
(ingekomen op 10 mei 2007)

Naar aanleiding van het PvdA voorstel tijdens de behandeling van de voorjaarsnota 2006 om van bedrijventerrein Overvecht een economische kansenzone te maken is de Ondernemers Vereniging Overvecht (OVO) aan het werk gegaan om plannen te maken voor het bedrijventerrein. Op 9 mei heeft de OVO na ruim een jaar de plannen gepresenteerd. Deze plannen bleken nog niet concreet, ze gaven slechts een denkrichting aan.

De denkrichting van de plannen spreekt PvdA erg aan: de mogelijkheden die in het plan gegeven worden aan VMBO en MBO leerlingen, bijvoorbeeld op het gebied van stageplaatsen, stemt de PvdA positief. Juist dit is een groep om aandacht aan te besteden. Bovendien wordt het bedrijventerrein in de plannen op een positieve manier bij de buurt betrokken door de combinatie van werken en recreëren.
De problemen op het bedrijventerrein zijn echter te groot om nu niet direct met concrete plannen aan de slag te gaan. Leegstand en verpaupering teisteren het terrein, en vragen om snelle adequate oplossingen. Wij hadden verwacht dat we na een jaar voorbereiding nu aan de slag zouden kunnen en zijn teleurgesteld dat we veel tijd hebben verloren met het creëren van niet-concrete plannen.

De PvdA is er dan ook van overtuigd dat alles op alles gezet moet worden om het bedrijventerrein te revitaliseren, en heeft dan ook de volgende vragen:

1. Is het college het met de PvdA eens dat er grote urgentie is bij het revitaliseren van het bedrijventerrein Overvecht?

2. Wat is er tot op de dag van vandaag gebeurd om het bedrijventerrein Overvecht te revitaliseren naast het instellen van een commissie en het bedenken van plannen?

3. Welke eisen stelt het college zelf aan het revitaliseren van het bedrijventerrein?

4. Hoe ziet het college de door de Ondernemers Vereniging Overvecht geopperde combinatie tussen recreatie en industrie?

5. Wat gaat er gebeuren met de plannen die de Ondernemers Vereniging Overvecht heeft gepresenteerd?

6. Op welke termijn verwacht het college dat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren?


---- --