Grontmij

Grontmij NV



Aandeelhoudersvergadering Grontmij stemt in met alle voorgestelde besluiten

Tijdens de gisteren gehouden aandeelhoudersvergadering van Grontmij NV werden alle voorgestelde besluiten aangenomen.

De jaarrekening 2006 is vastgesteld en de vergadering verleende decharge aan de le-den van de Raad van Bestuur en van de Raad van Commissarissen. Het dividend over het boekjaar 2006 is vastgesteld op EUR 3,00 per aandeel van EUR 1,00 nominaal. De cum-date is vrijdag 11 mei 2007, de ex date is maandag 14 mei 2007. De record-date is woensdag 16 mei 2007. Betaalbaarstelling van het dividend zal plaatsvinden vanaf dinsdag 29 mei 2007.

Het voorstel tot wijziging van de statuten van Grontmij NV is aangenomen. Met de wijzi-ging komen de bepalingen van het structuurregime te vervallen. De wijziging houdt te-vens in dat de gewone aandelen en de preferente aandelen Grontmij NV gesplitst worden in de verhouding 1:4. De statutenwijziging zal per 1 juni 2007 van kracht worden.

De periode gedurende welke de Raad van Bestuur is aangewezen om te besluiten tot uitgifte van aandelen en tot het beperken of uitsluiten van het voorkeursrecht is met achttien maanden verlengd. De uitgiftebevoegdheid geldt voor ten hoogste 10% van het geplaatste aandelenkapitaal, vermeerderd met een additionele 10% bij fusies of overnames. Voorts is de Raad van Bestuur gedurende een periode van 18 maanden gemachtigd tot inkoop van aandelen of certificaten daarvan.

De heer Per-Erik Lindquist is benoemd als commissaris voor een periode van vier jaar. De heer Lindquist is lid van de Raad van Bestuur van Scania. De voorgestelde beloning voor de Raad van Commissarissen is door de vergadering vastgesteld.

Aan KPMG Accountants te Rotterdam is opdracht verleend tot onderzoek van de jaarre-kening over het boekjaar 2007.

Het verslag van de vergadering zal uiterlijk op 10 augustus a.s. op de website van Grontmij worden gepubliceerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Grontmij NV, Jeroen van der Neut, waarnemend secretaris van de vennootschap, T +31 30 2207539

Grontmij wil de beste lokale dienstverlener zijn voor advisering, management, engineering en contracting van projecten in bouw, infrastructuur, milieu, water, energie en industrie. Zo creëren onze medewerkers waarde voor onze klanten en aandeelhouders en dragen zij bij aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving.

De Bilt, 11 mei 2007