Ingezonden persbericht

Persbericht 20 april 2007

Van Heijplaat tot 110Morgen

Solotentoonstelling van Jaco Kranendonk

Expositie van 11 mei tot en met 1 juli 2007

Puttend uit zijn reisherinneringen door de stad. Opgegroeid tussen de schepen van Heijplaat. Spelend met de vormen van de stad. De Maas, de bruggen, buitelende trams, metro's met massa's mensen. De dynamische architectuur die onuitwisbare indrukken op hem achterliet.

Jaco Kranendonk, de stille man, die over zijn werktafel gebogen ononderbroken zijn interpretaties van de stad schildert. Honderden werken staan op zijn naam sinds hij 16 jaar geleden, als een van de eerste kunstenaars, bij Atelier Herenplaats begon. De tentoonstelling richt zich vooral op zijn meest recente werken vanaf 2005

Opening vrijdag 11 mei, 17.00 uur, door Evert Kranendonk.

Galerie Atelier Herenplaats is gespecialiseerd in Outsider Art en neemt hiermee een unieke plaats in de Rotterdamse kunstwereld in. In 15 jaar heeft Herenplaats zijn naam gevestigd en zijn vele projecten gerealiseerd, waaronder uitwisselingen en samenwerkingen met andere kunstenaars, binnen- en buitenlandse reizen en exposities.

Meer informatie over Atelier Galerie Herenplaats kunt u vinden op onze website: www.herenplaats.nl

CV en beeldmateriaal

Voor vragen over meer informatie, beelden of een interview met de organisatie en de kunstenaar kunt u contact opnemen met:

Galerie Atelier Herenplaats
Contactpersoon: Richard Bennaars
Tel: 010 2141108
Adres: Schiedamse Vest 56-58
3011 BD Rotterdam
atelier@herenplaats.nl
www.herenplaats.nl
Open: maandag tot en met vrijdag 13-17 uur