Ingezonden persbericht


Vrijdagavond 11 mei Open Bijbelstudie Avond

Pinksteren: God begint, wie volgt?
De Here Jezus Christus is opgestaan! De dag na de sabbat, op het feest van de eerstelingsgarve (gersteoogst), stond de Here als Eersteling uit de doden op. Vijftig dagen later worden de eerstelingen uit Gods volk binnengehaald; pinksterfeest. God is begonnen met binnenhalen, wie volgen er nog allemaal? Pinksteren is het voorspel op de openbaring van Gods koninkrijk, op de grote en doorluchtige dag des Heren. Het spreekt van de hooggespannen verwachting in die dagen van Handelingen: Israël zou zich bekeren tot de opgestane Heiland en het beloofde herstel zou aanvangen met de wederkomst van de Messias.

Op die pinksterdag werden 3000 Joden en Jodengenoten geoogst, als voorlopers van de grote oogst van Gods volk. Was dat het begin van de kerk?
Er was nog geen sprake van heidenen, nog niet van een afwijzen van de Messias door het Joodse volk, nog niet van de roeping van Paulus om de Verborgenheid te openbaren... Hoe zit dat dan?

Ds. Fred Blokhuis (NGK) zal deze avond met ons Bijbelstudie doen naar het wezen van het Pinksterfeest. Deze avond maakt deel uit van een serie Bijbelstudies over Gods heilsplan in de Bijbelse feesten. De Bijbelse feesten behoren tot onze 'roots', de joodse wortels van ons christelijk geloof. De Here God noemt die feesten zelfs Zijn eigen feesttijden: "De feesttijden des Heren, die gij zult uitroepen als heilige samenkomsten, zijn mijn feesttijden' (Lev. 23:2). Door de Bijbelse feesten heen laat Hij namelijk Zijn heilsplan zien, van schepping tot herschepping. Van alpha tot omega.

U bent van harte uitgenodigd!!

Waar: Evangelische Hogeschool (EH), Drentsestraat 1, Amersfoort Aanvang: 20.00 uur (19.30u ontvangst met koffie en koek ¤1,-) Toegang Gratis (wel collecte)
Meer informatie: A. Hoogendijk, tel. 033-4620887, e-mail info@inperspectief.com

----------
Open Bijbelstudie Avonden staan open voor iedereen. Wij staan open voor uw vragen en ideeën.
Bent u geïnteresseerd in Gods liefdevolle plan met ons mensen? En wilt u onderzoeken wat de bijbel daar werkelijk over zegt? Doe met ons mee!

----------
Peter Hoogendijk
Bestuursvoorzitter

Stichting In Perspectief
Dwarsfluitpad 6
3822 CM Amersfoort
http://www.inperspectief.com/ Reknr: 10.49.67.714
KvK: 32103486