Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

MUZIEK / KUNST EN CULTUUR

Mei 2007

Sally Forth Records presenteert TEN! een feestje en een DVD naar aanleiding van haar tienjarig bestaan!

Op vrijdag 11 mei vindt in Hedon, Zwolle, het Sally Family Festival TEN! plaats.

Sally Forth Records

In 1997 sloegen Jos Honig en Minco Eggersman de handen ineen om bandjes waarin zij geloofden verder te helpen door het uitbrengen van hun cd's onder de naam Sally Forth Records. In het begin ging het vooral om de bands van Minco en zijn vrienden uit Nederland, zoals Rollercoaster 23 en Kryptonite Garden. Later werder ook bands uit Scandinavië en Amerika getekend, bands als Campsite, Selfmindead, glorybox en Scientific. Vooral met bands als this beautiful mess, the spirit that guides us, glorybox en Campsite maakte Sally Forth naam, en dat meestal buiten de landsgrenzen. Dit kwam door de vele internationale licentie- en distributiedeals in landen als Japan, Zweden, Noorwegen, Engeland, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Canada, Denemarken, België, Noorwegen etc. De kwaliteitspop en rock (het liedje als basis en de eigentijdse sound) was en is het principe van Sally. Ook binnen de emo- en metalcorebands van Sally, zoals Soapbox, Selfmindead en the spirit that guides us, blijft dit principe overeind.

Nu, 10 jaar later, zijn vele bands de revu gepasseerd maar zijn Jos en Minco (inmiddels aangevuld met vaste kracht Jair en vele vrijwilligers) niet van plan te stoppen. De komende 10 jaar zullen er nog vele interessante releases volgen.

Op 11 mei wordt er dus teruggekeken op tien jaar Sally, dit tijdens een groot feest in Hedon in Zwolle!
Naast bands als this beautiful mess, the spirit that guides us en The Hot Stewards zal er ook een Sally Forth cover band zijn die de grootste hits op de hak zal nemen, dit onder leiding van Zundapp zanger Remko.
Zoals op elk Sally Family Festival is er ook dit jaar een gastband. Dit keer is dat The City Beautiful uit Rotterdam. Zij zullen de boel opwarmen met een flinke dosis shoegazer.

Verder zullen er die avond veel oude schoendozen van hun stof ontdaan worden en kan men genieten van allerlei foto's en filmpjes van vroeger. Het café van de Hedon wordt omgebouwd tot Sally's eigen woonkamer waar men, zoals op een echt verjaardagspartijtje, spelletjes kan doen, taartjes kan eten en lekker kan hangen tussen de verschillende optredens. Ook zal er een heuze veiling gehouden worden voor het goede doel (TEAR).

Als toetje van dit feest komt Sally met haar eerste DVD genaamd TEN! De 10 videoclips ooit gemaakt door Sally, aangevuld met veel bonusmateriaal van diverse bands, zullen op die dag beschikbaar zijn. De eerste 50 bezoekers krijgen hem overigens kado! De line-up voor de avond is als volgt:

The City Beautiful (www.thecitybeautifulmusic.com)
The Sally Cover band
The Hot Stewards (www.myspace.com/thehotstewards)
this beautiful mess (www.thisbeautifulmess.net)
the spirit that guides us (www.tstgu.com)

de DJ's H&A (van Little things that kill) zulllen de boel aan elkaar breien met heuse golden oldies van Sally.

Kaartjes kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via Hedon.

Kort overzicht van 10 jaar Sally:

1997 oprichting van Sally Forth Records.
1998 Sally Forth tekent eerste buitenlandse band Orange-I. Later neemt BMG de band over onder de naam Moonlake.
1999 Rollercoaster 23 brengt debuutalbum uit en wordt direct getekend door Sony/Double-T.
2000 Sally Forth tekent Deense cultband glorybox en deze band wordt best verkochte band tot dan toe. Ze spelen o.a. op Roskilde.
2001 the spirit that guides us komt met grandioos debuut en speelt o.a. met Guns 'n Roses op Pukkelpop. Debuut komt ook uit in Amerika en Canada bij Goodfellow Records en Sonic Union.
2002 this beautiful mess wordt in VS, Canada en Japan uitgebracht via Deep Elm. this beautiful mess krijgt zeer lovende kritieken, o.a. in de Times.
2003 Blackstrap komt uit met debuut in Benelux (Idol/Sally Forth), Scandinavië (V2) en Japan (Vinyl Junkie).
2004 Sally Forth betrekt groter kantoor/magazijn in Mijdrecht, onder de rook van Amsterdam.
2005 het meesterlijke debuut White Angel, Black Apple van The Lionheart Brothers wordt door Munich Records opnieuw uitgebracht, ditmaal in heel Europa.
2006 Campsite scoort in eigen huis. Denemarken valt massaal voor de edgy popmuziek van Campsite. PIAS en A:larm releasen het debuut vervolgens in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken.
2007 Sally is 10 jaar oud en The Hot Stewards zetten de boel op stelten met Cover Up.

Voor meer informatie of interviews kunt u terecht bij Jair Sagström

tel: 06-24600116
email: jair@sallyforthrecords.com
http://www.sallyforthrecords.com