Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
t.a.v. de redactie kunst/cultuur

TUBELIGHT.NL NU ONLINE
Uniek archief met honderden artikelen en recensies gratis opengesteld

Rotterdam, 11 mei 2007

Tubelight - onafhankelijk recensieblad voor hedendaagse kunst - lanceert vandaag haar nieuwe website. Als eerste Nederlandse kunstblad stelt Tubelight haar uitgebreide archief gratis open. Alle in kunst geïnteresseerde lezers kunnen de artikelen en recensies die de afgelopen jaren in Tubelight zijn verschenen raadplegen.

Hiermee wordt een schat aan informatie ontsloten. Met de zoekfunctie kan o.a. gezocht worden op kunstenaar, kunstinstelling of auteur. Volg kunstenaars in hun carrière, ontdek verrassende kunstinstellingen bij u om de hoek en lees (opnieuw) over het nijlpaard dat John Körmeling in 2000 wilde loslaten in een Groningse vijver, de gedwongen sluiting van Atelier van Lieshouts vrijstaat AVL-Ville, de reisverhalen van Bik Van der Pol of de interventies van Nathalie Bruys in een deftig advocatenkantoor.

Het tijdschrift Tubelight verscheen onlangs voor de vijftigste keer. Het tijdschrift werd bijna tien jaar geleden opgericht uit de behoefte aan meer aandacht voor kleine presentaties van hedendaagse beeldende kunst. De reguliere media en kunsttijdschriften besteedden destijds nauwelijks aandacht aan exposities in galeries, kunstinstellingen, in de openbare ruimte of op festivals en projecten. Al vanaf het eerste nummer leveren jonge publicisten én ervaren redacteurs van nationale kranten en kunsttijdschriften hun bijdrage aan het tijdschrift.

Zoals het tijdschrift sinds het begin gratis verkrijgbaar is, biedt de website nu een gratis overzicht van alle artikelen die de afgelopen jaren zijn gepubliceerd en die in de toekomst zullen verschijnen. Daarnaast zullen er extra, actuele recensies verschijnen, die alleen voor de website geschreven worden. Wij zullen op de website experimenteren met een reactiemogelijkheid bij bepaalde artikelen, zo kan zich naar aanleiding van een artikel een discussie ontwikkelen waaraan iedereen die zich aangesproken voelt, zijn steentje kan bijdragen. De website bevat verder een Vraag/Aanbod-rubriek waarop u een oproep kunt plaatsen.

De website wordt vanavond gelanceerd tijdens het Tube's Choices Live Feest in Witte de With, een feestelijke avond met diverse bijdragen van onder anderen The Bart Store, Showband Oud Mathenesse, The Future of Live, Leonard & Jeroen, Pecha Kucha Deejay's en nog veel meer! Alle lezers, schrijvers, collega's en andere vrienden zijn van harte uitgenodigd!

TUBE'S CHOICES LIVE - vrijdag 11 mei, 20.00u, gratis toegang - in Witte de With, centrum voor hedendaagse kunst, Witte de Withstraat 50, Rotterdam.

WWW.TUBELIGHT.NL

---

Tubelight - onafhankelijk recensieblad voor hedendaagse beeldende kunst

Tubelight is een onafhankelijk recensieblad voor korte, kritische besprekingen van hedendaagse kunst. Tubelight verschijnt zes keer per jaar en is gratis verkrijgbaar bij ruim 200 boekhandels, galeries en kunstinstellingen.

Met dank aan alle auteurs die onbezoldigd een bijdrage leveren en leverden aan TUBELIGHT.
www.tubelight.nl is mede mogelijk gemaakt door de dienst Kunst en Cultuur, Gemeente Rotterdam

Voor meer informatie

Raymond Frenken
06 45 320 120
raymond@tubelight.nl

Redactieadres
Witte de Withstraat 53
3012 BM Rotterdam
t/f 010 213 09 91
info@tubelight.nl