Prinses Ariane zorgt voor duizenden websitebezoekers

11.05.2007 / 10:49 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bizz travel b.v.

Bizz travel b.v.

De bekendmaking van de naam van Prinses Ariane zorgde voor flinke opschudding bij de Groningse reisorganisatie Ferio vakanties. Op 13 april zochten internetters massaal via Google naar Ariane. Binnen enkele uren gaven ruim 30.000 internetters de zoekopdracht 'Ariane' aan de zoekmachine. Dit leverde de reisorganisatie vele extra websitebezoekers op.

Ferio vakanties biedt op het Griekse Kreta appartementen met de naam Ariane aan. Zocht men in april op Ariane in Google, dan presenteerde de zoekmachine www.ferio.nl als één van de zoekresultaten. Op deze manier kwamen duizenden internetters bij de appartementen Ariane terecht.

'Direct na de bekendmaking van de naam van het prinsesje kwamen wij met onze 'vorstelijke aanbieding' naar appartement Ariane,' vertelt commercieel directeur Jacco Tas van Ferio vakanties. 'Het was bedoeld als een knipoog naar het nieuws, maar we hadden niet verwacht dat dit zo'n enorme impact zou hebben. Dit bewijst maar weer hoe snel sommige dingen via het Internet een hype kunnen worden.' aldus Tas.

Inmiddels zijn de appartementen Ariane één van de meest gewilde accommodaties van Ferio vakanties. Tas: 'Die extra boekingen naar Kreta zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar we zijn toch vooral blij dat het prinsesje inmiddels weer gezond is.'


---