Politie Haaglanden

Persberichten 11 mei

Haaglanden, 11-05-2007

Op motor gesnapt
Den Haag Politieagenten zagen donderdag 10 mei om 17.25 uur een motor met daarop twee jongens met zeer hoge snelheid rijden op de Van Ostadestraat. De agenten gaven de bestuurder een stopteken maar stopte niet. De agenten volgden de motor en raakten deze kwijt. De motor werd even later aangetroffen op de Slijpmolen. De 19-jarige bestuurder uit Den Haag kon in de omgeving worden aangehouden. De motor bleek niet van de Hagenaar te zijn en was ook niet verzekerd. De bestuurder ging met meerdere bekeuringen op zak naar huis, de politie onderzoekt de zaak verder.

Betrapt door alarm
Den Haag Drie vrouwen in de leeftijd van 21, 22 en 27 jaar zijn betrapt door een alarm dat afging toen zij op donderdag 10 mei om 19.10 uur een winkel aan de Wagenstraat verlieten. De vrouwen uit Den Haag en Leidschendam liepen een kledingwinkel uit met tassen met daarin kleding die niet betaald was. Toen het alarm afging haalde één van de vrouwen een paar t-shirts uit haar tas, gaf deze aan een medewerkster van de kledingwinkel. Zij gaf haar tas aan de andere twee vrouwen die daarmee de winkel verlieten. Medewerksters van de kledingwinkel hielden de andere twee vrouwen buiten de winkel aan. Inde tas zat nog meer gestolen kleding. Eén van de vrouwen bleek nog een boete te hebben openstaan van 876 en 10 dagen zitten. De andere twee konden met een proces-verbaal naar huis.

Babbeltruc, politie zoekt getuigen
Den Haag - Een melding over een lekkage bij de bovenburen kwam een goedgelovige 82-jarige Haagse duur te staan. Donderdagmiddag 10 mei omstreeks 17.00 uur belden twee mannen bij de woning van de Haagse aan de Nieuwersluisstraat aan. Zij maakten de vrouw wijs dat zij mogelijk waterschade had door een lekkage bij haar bovenburen en of zij in haar woning mochten kijken. Toen de mannen eenmaal binnen waren, dwongen zij de vrouw om haar bankpas door een apparaatje heen te halen en haar pincode in te toetsen. Vervolgens bekeken ze de 'waterschade' waarna ze de woning verlieten. Nadat de mannen waren weggegaan, merkte de vrouw dat ze haar bankpas en portemonnee hadden weggenomen en inmiddels ook een geldbedrag van de rekening hadden gehaald. Het signalement van de twee mannen luidt: een man met een donkergetinte huid en kort donker haar. Hij was ongeveer 1.65 m groot. De tweede verdachte was een blanke man van ongeveer 1.85 m groot met een fors postuur. Heeft u informatie neem dan contact op met de politie aan Bureau Zuiderpark, tel 0900-8844 of met Meldt Misdaad Anoniem 0800-7000.

76 km/uur te hard: rijbewijs kwijt
Leidschendam - Een auto reed op 10 mei om 21.00 uur met zeer hoge snelheid op de A4, waar 100 km/uur de toegestane snelheid is. Een agent die op de parallelbaan reed, klokte de bestuurder op een gecorrigeerde snelheid van 176 km/uur. De agent liet de 39-jarige automobilist uit Voorschoten, ter hoogte van Leidschendam stoppen en nam zijn rijbewijs in.

Gesnapt
Leidschendam - Bij een groot warenhuis in winkelcentrum 'Leidsenhage' liepen 10 mei om 16.40 uur twee meiden van 14 en 15 jaar uit Leidschendam tegen de lamp. Zij hadden eerst ringen t.w.v. 30-40 uitgezocht die ze leuk vonden. Daarna gingen ze naar de naar de eerste etage, waar ze met kleding de pashokjes ingingen om daar onopvallend de sieraden uit de verpakking te kunnen halen. De kleding legden ze terug in de winkel en ze deden de ringen om. Toch kwamen ze er niet mee weg, want beveiligingsmedewerkers hielden de meisjes net buiten de winkel aan en belden de politie. Aangezien het voor allebei de eerste keer was dat ze in aanraking kwamen met de politie en hun ouders ermee akkoord gingen, kregen de meisjes een Halt-verwijzing.

Veelpleger aangehouden
Rijswijk - Beveilgingspersoneel van een winkel aan de Prins Johan Friso Promenade betrapte donderdag 10 mei om 15.00 uur een 30-jarige Leidschendamse veelpleger. De man nam enkele goederen mee en werd achterhaald. Hij bleek op de rol te staan voor een ISD-traject en werd direct ingesloten. De man verklaarde de diefstallen te hebben gepleegd om in zijn dagelijkse behoefte aan drugs te voorzien.

Agressieve verdachte aangehouden
Rijswijk - Een 30-jarige inwoner uit Nieuwerkerk aan de IJssel verzette zich 10 mei om 17.45 uur hevig bij zijn arrestatie door de politie. De man had een brievenbus van een woning aan de Ir H. H. van Kollaan vernield en werd daarvoor aangehouden. De man verzette zich dusdanig dat hij door agenten werd gepepperd. Een 20-jarige man uit Zoetermeer werd eveneens aangehouden. In het tumult raakte een politieauto beschadigd door de wild om zich heen schoppende verdachte. Aan het bureau kalmeerde de man en kon hij voor nader verhoor worden ingesloten.

Strakke actie
De Lier - Een 46-jarige automobiliste uit Maassluis belandde donderdag 10 mei om 17.30 uur met haar auto in de sloot. De vrouw kwam op de kruising met de Hoogweg en de Burgerdijkseweg in botsing met een 59-jarige automobilist uit Vlaardingen en schoot van de weg en belandde in de sloot. Een passerende auto, met daarin vader en zoon uit De Lier (48 en 21 ), stopte direct en de mannen hielpen de vrouw weer op het droge.

Oeps, ik versprak me
Delft - Een 17-jarige Tilburgse belde op donderdag 10 mei de politie om vragen te stellen over de aanhouding van haar vriendje eerder die dag. Tijdens dat gesprek kwam naar voren dat zij zelf gesignaleerd stond. Bij controle van haar gegevens bleek dit juist en moest het meisje nog een aantal dagen jeugddetentie uitzitten. Daarop stuurde de meldkamer direct agenten naar het adres in Delft waar zij vandaan belde en hielden ze haar om 10.45 uur aan.

Te veel op
Delft - Tijdens hun surveillance zagen agenten om 00.30 uur op de Edelhertlaan een auto rijden waarvan het achterlicht het niet deed. Tijdens de daarop volgende controle bleek dat de 22-jarige bestuurder uit Dordrecht te veel gedronken had. De man had minder dan vijf jaar een rijbewijs en was dus beginnend bestuurder. Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving en ligt de ondergrens voor alcohol in het verkeer op 88 ugl. De Dordrechtenaar blies 415 ugl, zodat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In de kinderwagen
Delft - Het winkelpersoneel van een supermarkt op de Bikolaan hield 10 mei om 11.00 uur een winkeldievegge aan. De 42-jarige vrouw uit Delft probeerde bij de kassa één artikel af te rekenen, terwijl zij in de kinderwagen van haar 2-jarige kind meerdere artikelen had verborgen. In de auto van de vrouw vonden agenten meerdere supermarktartikelen. De vrouw erkende die in andere supermarkt te hebben gestolen. Agenten hielden de vrouw aan en kreeg op het bureau een proces-verbaal.

Man gewond
Zoetermeer - Een 46-jarige man uit Hilversum raakte donderdag 10 mei om 08.00 uur zwaargewond bij een arbeidsongeval aan de Sumatra. De man werd op een stellage geraakt door een omvallend raamkozijn en raakte korte tijd bewusteloos. Hij werd met ernstig rugletsel (gebroken wervels) vervoerd naar een ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Waakzaam oog
Zoetermeer - Een politieman in zijn vrije tijd zag donderdag 10 mei om 22.00 uur een automobilist op de Oostweg rijden. Hij vond dat de man nogal slingerde en belde naar het bureau. Hij had het goed gezien want de man bleek te veel gedronken te hebben. Hij blies 505 ugl en kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Agressieve man aangehouden
Zoetermeer - Politieagenten moesten er aan te pas komen om donderdag 10 mei rond middernacht een 35-jarige agressieve Zoetermeerder aan te houden. De man ging op het Kinderen van Versteegplein compleet uit zijn dak en vernielde bij de Bicyclette drie fietsen en gooide met een hek naar enkele gewaarschuwde agenten. Nadat hij was overmeesterd werd de man ingesloten. Hij verkeerde onder invloed van drank en medicijnen.