Persuitnodiging:

werkbezoek Huizinga aan het Zuidwestelijk Deltagebied

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat bezoekt op maandag 14 mei het Zuidwestelijk Deltagebied. Het werkbezoek staat in het teken van ''de eerste 100 dagen van het kabinet'', waarin de staatssecretaris gesprekken voert met bestuurders en samenleving over het thema water en openbaar vervoer. De onderwerpen die tijdens het bezoek aan de Zuidwestelijke Delta aan de orde komen zijn onder andere het Volkerak-Zoommeer en de ontwikkelingsschets 2010 voor het Schelde-estuarium.

Tijdens het werkbezoek krijgt de staatssecretaris een manifest aangeboden waarin wordt gewezen op het belang van het investeren in een vitale en duurzame delta. Het manifest wordt onderschreven door verschillende maatschappelijke organisaties zoals Staatsbosbeheer, Recron en Natuurmonumenten.

Verder laat de staatssecretaris zich tijdens een boottocht over de Westerschelde informeren over de ontwikkelingsschets voor het Schelde-estuarium en spreekt zij met verschillende organisaties.

Vertegenwoordigers van de media zijn bij de aanbieding van het manifest en de boottocht van harte welkom.

Aanbieding manifest:
12:15 uur tot 13.00 uur.
Locatie: steunpunt Krammer, Krammersluis 1, Bruinisse

Boottocht:
14:30 - 16:00
Locatie: De boot vertrrekt aan de oostzijde van de buitenhaven in Hansweert. Dit is ook het eindpunt van de boottocht.

Aanmelden:
Media die bij één of meerdere persmomenten aanwezig willen zijn, worden verzocht zich aan te melden bij Karin van Rooijen: 070-3517794, karin.van.rooijen@minvenw.nl of Anja Sinnema: 070-3517112 Anja.Sinnema@minvenw.nl

Noot voor redacties (