Boskalis sponsort ambitieuze catamaranzeilers

11.05.2007 / 11:47 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kon boskalis westminster

Kon boskalis westminster

Technische studenten Dubbeldam/Tentij op eigen manier naar de wereldtop

Papendrecht, 10 mei 2007

Baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv sponsort vanaf 2007 de ambitieuze catamaranzeilers Stefan Dubbeldam uit Delft (19 jaar) en Sebastiaan Tentij uit Den Haag (19). Deze technische studenten, vorig jaar Nederlands Kampioen in de Hobie 16 met spinnaker, richten hun pijlen op deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in de Tornado-klasse. Om zo snel mogelijk de aansluiting met de wereldtop te vinden, doorloopt het duo dit seizoen de speciaal opgezette Nacra Master Class. Dat betekent dat de jongens in opleiding gaan bij de topzeilers Mischa Heemskerk en Gunnar Larsen. Dubbeldam leert de fijne kneepjes van Larsen en Tentij van Heemskerk. In deze formaties nemen de twee teams deel aan het internationale Formule 18-circuit. Begin mei wonnen Heemskerk en Tentij hun eerste grote regatta, Eurocat 2007 in het Franse Carnac. Larsen en Dubbeldam werden tiende.

Het jeugdige Team Boskalis Dubbeldam/Tentij gaat een dubbele uitdaging aan: met vlag en wimpel afstuderen én de wereldtop van de catamaransport bereiken. Dubbeldam zit in het tweede jaar van zijn studie Maritieme Techniek aan de TU Delft. Tentij is eerstejaars Civiele Techniek aan de HTS van de Haagse Hogeschool. Het door ambitie en doorzettingsvermogen gedreven studentenduo werkt de komende jaren gefaseerd naar deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen toe. Het avontuur begint met de allereerste Nacra Master Class in de sterke F18-klasse, waarna de jongens zullen doorstromen naar de olympische Tornado. Roel Berends, Group Director Corporate Relations Boskalis: 'Het plan van de jongens past in ons nieuwe sponsorbeleid. Het is niet alleen maritiem van aard, maar het heeft ook met innovatieve techniek te maken en er zit een belangrijk element van kennisoverdracht in. En daarnaast is het ambitieus, deze sportmannen willen winnen. Er zijn dus veel raakvlakken met Boskalis. Je kunt eigenlijk zeggen dat ze zo twee jongens van ons hadden kunnen zijn.'

Nacra Master Class

In 2006 namen Dubbeldam en Tentij deel aan het jeugdopleidingsprogramma van stichting Youth Cat Sailing Program. Aangezien de Hobie 16 met spinnaker de ISAF jeugdcatamaran is, leerden de jongens de basis van het wedstrijdzeilen op die boot. Ze trainden onder deskundige begeleiding op het Braassemermeer en op het IJsselmeer bij Medemblik. Ze raakten zo enthousiast dat ze besloten op zoek te gaan naar een sponsor om verder te komen. Vanuit de studierichting van Stefan Dubbeldam kwamen ze bij Boskalis terecht. In samenspraak met Watersport Scheveningen kreeg het project al snel unieke vormen. De één-op-één begeleiding van leermeesters Gunnar Larsen,
succesvol F18-stuurman en voerde in 1999 en 2000 campagne in de Tornado, en beroepszeiler Mischa Heemskerk, miste zelf net de kwalificatie voor de Spelen van 2004, moet het verschil gaan maken. Dubbeldam: 'Het hoofdidee is om in één seizoen een paar jaar te overbruggen.' De twee studenten zullen tussentijds enkele keren samen op hun Boskalis Nacra Infusion stappen om te zien waar ze staan. In 2008 gaan ze definitief als Team Dubbeldam/Tentij het geleerde in de praktijk brengen.

Over Boskalis

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief zijn aandeel in partnerships) circa 8.000 medewerkers in dienst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Koninklijke Boskalis Westminster N.V.
Roel Berends, Group Director Corporate Relations
Tel.: 078-6969822 / 06 2001 0232
E-mail: r.t.berends@boskalis.nl
Website: www.boskalis.com/

Team Boskalis Dubbeldam/Tentij
Diana Bogaards, perscontact
Gsm: 06-51383762
E-mail: Diana@diabo.nl

Binnenkort online www.teamboskalis.com/.