Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Nijbroek - auto te water bij ernstige aanrijding          |
Een 46-jarige automobilist uit Almere is vrijdagochtend (11/05) per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, nadat hij bij een aanrijding betrokken raakte en met z'n auto in een sloot terecht gekomen.

De aanrijding gebeurde omstreeks 08.45 uur op de kruising Veluwsedijk met de Benedenste Kruisweg. Een 46-jarige man uit Emst reed met z'n bestelbus over de Veluwsedijk, komende uit de richting Oene.

Op de kruising kreeg hij geen voorrang van een automobilist uit Almere, die na stilgestaan te hebben, toch de voorrangskruising opreed. Bij de aanrijding die volgde sloeg de auto meerdere malen over de kop en belandde op z'n wielen in een naastgelegen (heupdiepe) sloot. Twee passanten gingen te water om de bestuurder te helpen. Deze zag kans om tijdig uit zijn auto te komen en liep in ieder geval een hoofdwond op.

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, de bestuurder van de bestelbus zal zich onder doktersbehandeling stellen voor enkele pijnklachten.

De bestelbus kon als eerste worden afgesleept en de auto is later op de ochtend geborgen. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Einde berichten.

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --