Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 mei 2007

Verdachte van diefstal fiets aangehouden

Enschede

De politie hield op donderdag 10 mei een 19-jarige Enschedeër aan wegens diefstal van een fiets op 3 maart j.l.

De eigenares van de fiets, een 52-jarige Enschedese, deed op 7 maart aangifte van diefstal. De fiets stond achter haar woning aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede en was niet afgesloten.
De politie hoorde de verdachte hierover en maakt proces-verbaal op.
Nadat bleek dat hij nog 12 dagen jeugddetentie had open staan, sloten zij de 19-jarige op.
(07-030411)

Kopstaartaanrijding met letsel

Almelo

Op vrijdag 11 mei vond omstreeks 00.50 uur een kopstaartaanrijding tussen twee personenauto's plaats op de kruising Sluitersveldsingel/Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo. Daarbij raakte een 23-jarige Almelose gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

De 23-jarige reed in haar auto over de Sluitersveldsingel. Bij de Vriezenveenseweg sloeg zij rechts af. De 23-jarige moest daar plotseling remmen voor een bromfietser, die op het naastgelegen fietspad rechtdoor reed. Een achter haar rijdende 24-jarige Enschedese automobiliste zag dit te laat en reed achter op de auto van de 23-jarige, met genoemd gevolg.
(07-061201)

Winkeldiefstal

Almelo

De politie hield op donderdag 10 mei om 16.20 uur op de Vriezenveenseweg in Almelo twee Almeloërs van 24 en 37 jaar aan wegens winkeldiefstal. Deze was kort daarvoor gepleegd bij een winkel aan de Grotestraat in Almelo.

Het winkelpersoneel meldde de diefstal en gaf een goed signalement van beide daders door. De mannen zouden bij de diefstal een zwarte tas met opschrift hebben gebruikt. Bij de aanhouding van beide verdachten had een van hen inderdaad bedoelde tas bij zich. Deze bleek zodanig geprepareerd te zijn, dat het winkelalarm niet afging bij het passeren. In de tas zaten twee doosjes met parfum.
De politie nam tas en parfum in beslag. De verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.
(07-061033)

Winkeldief aangehouden

Almelo

De politie hield op donderdag 10 mei om 12.10 uur een 36-jarige Almeloër aan wegens winkeldiefstal bij een bedrijf aan de Grotestraat in Almelo.

Een beveiligingsmedewerker had gezien hoe de 36-jarige verdachte een scheerapparaat en -mesjes in zijn kleding stopte en vervolgens zonder te betalen de winkel verliet.
De beveiligingsman volgde de verdachte, die inmiddels op zijn fiets was gesprongen om er vandoor te gaan. De man maakte aan de verdachte kenbaar dat hij van de beveiliging was en maande hem te stoppen. De verdachte deed dit niet. Een passant zag dit, ging voor de verdachte staan en hield hem tegen. Daarop kon de 36-jarige worden aangehouden en overgedragen aan de politie.
De politie heeft de verdachte, die een veelpleger is, in verzekering gesteld. Hij zal worden voorgeleid bij justitie en is opgesloten.
(07-060813)

Verkeersongeval met letsel

Hengelo

Op vrijdag 11 mei vond omstreeks 09.00 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Geerdinksweg/Boerhaavelaan in Hengelo tussen een 42-jarige Hengelose automobiliste en een 51-jarige Hengelose fietsster.

Een 42-jarige automobiliste reed vanuit stilstand genoemde kruising op vanaf de Boerhaavelaan. Zij verleende daarbij de fietsster, die midden op de kruising stond en vanaf de Geerdinksweg links af de Boerhaavelaan in wilde, geen voorrang.
De 51-jarige fietsster raakte bij de aanrijding gewond. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen.
De politie maakt van de aanrijding proces-verbaal op.
(07-061267)

Automobiliste gewond na aanrijding

Diepenheim

Op donderdag 10 mei vond er omstreeks 09.30 uur een aanrijding plaats op de Deldensestraat in Diepenheim waarbij een 44-jarige automobiliste uit Neede gewond raakte.

Een 56-jarige automobilist uit Diepenheim reed met zijn auto op de Oude Haaksbergerweg in de richting van de Deldensestraat. Toen hij deze straat, een voorrangsweg, over wilde steken verleende hij geen voorrang aan de van links naderende 44-jarige automobiliste. Na de aanrijding die ontstond kwamen de beide auto's in de sloot terecht. De automobiliste uit Neede moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd worden. De auto's zijn afgesleept en de politie maakt proces-verbaal op.
(07-060789)

Aanrijding fietsster en vrachtwagen

Hengelo

Een 17-jarige fietsster uit Hengelo is op donderdag 10 mei omstreeks 08.00 uur gewond geraakt toen zij op de Industriestraat in Hengelo werd aangereden door een vrachtwagen.

De 17-jarige fietste op de Industriestraat uit de richting van de Christiaan Huygenslaan en wilde op de kruising met de Jan van der Heydenstraat linksaf slaan en gaf hierbij geen voorrang aan een achter haar rijdende 27-jarige vrachtwagenbestuurder uit Hengelo die zijn weg rechtdoor wilde vervolgen. Er ontstond een aanrijding waarbij de 17-jarige ten val kwam en met onbekend letstel vervoerd moest worden naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.
(07-060653)

114 bekeuringen bij controle op fietsen in voetgangersgebied

Enschede

De politie heeft bij een controle op donderdag 10 mei tussen 14.45 en 16.45 uur op de Haverstraatpassage, Kalanderstraat, Raadhuisstraat en Langestraat in Enschede 114 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen in voetgangersgebied.

Een 30-jarige Enschedese was het niet eens met haar bekeuring en beledigde de agent. Zij werd hierop aangehouden en kreeg naast de bekeuring voor het fietsen in voetgangersgebied (50 Euro) een bekeuring voor het beledigen van de agent (300 Euro transactievoorstel van Justitie).
(07-061104)

Nancy Hanterink en Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --