Gemeente Harenkarspel


11-05-2007
Twee inwoners tot Nederlander genaturaliseerd

Twee inwoners van Harenkarspel zijn Nederlander geworden. Dat is tegenwoordig een officieel moment. Sinds een half jaar kunnen mensen alleen het Nederlanderschap verkrijgen, als zij tijdens een openbare ceremonie het naturalisatiebesluit in ontvangst nemen.

Mevrouw Mirza Souaad en haar dochter Hawal Abdullah uit Warmenhuizen, geboren in Irak, kregen op vrijdagmorgen 11 mei om 9.30 uur in het gemeentehuis hun naturalisatiebesluit overhandigd door burgemeester E. Brommet van Harenkarspel. Hij gaf hen tevens het boekje "Hoe hoort het in Nederland" waar vele typische verschijnselen, gebruiken en gedragsregels in ons land staan opgetekend.

De naturalisatieceremonie geeft volgens de regering uitdrukking aan de bijzondere band die ontstaat tussen het Koninkrijk en de nieuwe staatsburger door de naturalisatie. De ceremonie is verplicht en bedoeld als een bevestiging dat de nieuwe staatsburger alle rechten en de plichten krijgt en aanneemt die aan het Nederlanderschap zijn verbonden. De bijeenkomst werd bijgewoond door twee andere inwoonsters van Harenkarspel. Ter verwelkoming overhandigden zij een boeket uit eigen tuin aan hun plaatsgenoten.