Media Academie start master Journalistiek

11.05.2007 / 12:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Media academie

Media academie

Media Academie start master Journalistiek

10 mei 2007- De Media Academie start begin 2008 de masteropleiding Journalistiek in een Crossmediale Nieuwsomgeving.
Ter voorbereiding op deze master kunnen studenten vanaf september 2007 een pre-master volgen.

Journalisten weten vaak heel goed wat er in een verhaal moet. Ze zijn a-priori opgeleid om feiten te verzamelen, ze te checken, research te doen, hoor en wederhoor te plegen: allemaal gericht op het achterhalen van de waarheid.

Natuurlijk is het belangrijk dat je feiten kloppen, maar hoe breng je een reeks van feitelijkheden over? Hoe breng je je fascinatie voor een onderwerp over, je verontwaardiging, woede, blijdschap, gevoel voor rechtvaardigheid? Hoe buit je de mogelijkheden van een medium ten volle uit en laat je verschillende media elkaar versterken?

Nieuwsredacties beperken zich niet meer tot één medium, maar bedienen zich zowel van TV, radio en internet. Deze redacties hebben behoefte aan verslaggevers die alle media kunnen bedienen, in plaats van specialisten in één discipline.

De masteropleiding Journalistiek in een Crossmediale Nieuwsomgeving brengt deze twee bij elkaar. Centraal staan vragen als:


- hoe maak je reportages die onderscheidend zijn?

- wat is het verhaal achter de feiten dat je wilt vertellen?
- hoe vertel je dat verhaal via verschillende media?
- hoe leest, kijkt en luistert het publiek?

- welk medium gebruik je waarvoor en hoe kun je de verschillende media-uitingen elkaar laten versterken?

Door de focus op inhoud, vorm en techniek van nieuwsverslaggeving, is deze opleiding uniek in Nederland. De master richt zich op mensen met een afgeronde HBO-opleiding en academici die de journalistiek in willen en mensen die werkzaam zijn in een journalistieke functie.

De master Journalistiek in een Crossmediale Nieuwsomgeving start begin 2008 en duurt 12 maanden. Deze wordt afgesloten met een masterdiploma.

De Pre-master start in september 2007
In september start de Media Academie een voorbereidende pre-master van een half jaar, waarin journalistieke basisvaardigheden worden behandeld.

Meer informatie is te vinden op www.media-academie.nl/masterjournalistiek

Je kunt ook bellen met de Media Academie: 035-646 62 62