Politie Twente

Persbericht Politie Twente 11 mei 2007

"Stuntende" jeugd richt veel schade aan

Haaksbergen

Een grote groep jongeren, die buiten de school om een zogenaamde stuntdag had georganiseerd, blijkt verantwoordelijk te zijn geweest voor vele vernielingen bij een school aan de Van Brakelstraat in Haaksbergen.

De vernielingen zijn vermoedelijk allemaal gepleegd na donderdagavond 10 mei 23.00 uur. Rond 23.00 uur is door een tweetal politiemensen nog gecontroleerd bij de school na klachten van een buurtbewoner over overlast. De aanwezige jeugd was toen vertrekkende en er werden op dat moment geen vernielingen waargenomen.

Vrijdagmorgen de 11e mei werden de vernielingen door de schoolleiding bij aankomst op school geconstateerd. Eieren, vla en yoghurt was tegen alle schoolramen gegooid, maandverband in de WC gestopt waardoor de riolering verstopt is geraakt en fietsenrekken op het dak gegooid waardoor deze wellicht gaat lekken. Bovendien werd op het schoolplein veel glaswerk aangetroffen van waarschijnlijk gebruikte drankflessen.

Het bleek dat een grote groep jongeren, grotendeels leerlingen van de betreffende school, buiten de schoolleiding om, een zogenaamde stuntdag had georganiseerd.

Toen politiemensen vrijdagmorgen bij de school arriveerden was reeds een groep jongeren, die er waarschijnlijk bij betrokken was geweest, met schoonmaakwerkzaamheden begonnen.
De schoolleiding had al een lijst met namen samengesteld van jongeren waarvan het vermoeden bestaat dat ze hadden meegedaan.

Namens de schoolleiding is ondertussen aangifte gedaan, er kan nog niet worden vastgesteld hoe groot de uiteindelijke schade is. De politie is een onderzoek gestart.
(07-061307)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --