Persberichten Eemland zuid, 10.50 uur

Utrecht, 11-05-2007

Aangehouden voor drugsbezit

AMERSFOORT- Op donderdagmorgen 10 mei zijn een 18-jarige jongen uit Amersfoort en een 16-jarig meisje uit Nijker aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van harddrugs.

Omstreeks 07.35 uur kreeg de politie een melding van een bedreiging aan de Noordewierweg. Er zou daar een conflict zijn tussen twee mensen. Een 18-jarige jongen zou een 16-jarig meisje bedreigd hebben. De jongen zou onder invloed van drugs zijn en tevens harddrugs in de woning verstopt hebben. Ter plaatse gekomen agenten troffen inderdaad vermoedelijk harddrugs aan. Zowel de jongen als het meisje werden aangehouden, en meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geen rijbewijs en te veel gedronken

AMERSFOORT- In de nacht van donderdag 10 mei op vrijdag 11 mei werd een 19-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden voor het niet in bezit hebben van een rijbewijs en het consumeren van te veel alcohol.

Omstreeks 01.00 uur hielden agenten tijdens een controle een automobilist staande op de Zangvogelweg. De bestuurder biechtte meteen op dat hij geen rijbewijs had. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau. Omdat ze een alchollucht roken, werd hij op het bureau onderworpen aan een ademanalyse. Hij blies 190 ug/l. De man kon het politiebureau verlaten met twee bekeuringen: een voor het rijden zonder rijbewijs en een voor het rijden onder invloed.