Politie Groningen
Vrijdag 11 mei 2007

Provincie Groningen, 11-05-2007

Groningen: dievegge snel gepakt

Een verdachte van een straatroof kon donderdagnacht onverwacht snel worden aangehouden. Agenten op het Hoge der A zagen aan de overkant van het water een aantal personen lopen. Gelijktijdig kregen de politiemensen een melding dat op het Lage der A zojuist een man was beroofd. Bij de A brug bleken de bewuste personen onder meer de dader en het slachtoffer te zijn. De man, een 50-jarige inwoner van Roden, bleek op straat te zijn beroofd door een 34-jarige prostituee uit Groningen. De prostituee werd aangehouden. Zij wees de plek aan waar zij de gestolen portemonnee inmiddels had weggegooid. De vrouw is ingesloten.

Groningen: vandaal trekt mes

Een tot nu toe onbekende man trok donderdagnacht een mes nadat hij eerst tegen de fiets van een voorbijganger had geschopt. Drie jongemannen waren op stap geweest en liepen met de fiets aan de hand ter hoogte van Tussen beide Markten. Om onbekende reden zou een onbekende plotseling een schop tegen een fiets hebben gegeven. In de ruzie die hierna ontstond trok de onbekende een mes waarmee hij diverse keren een 21-jarige inwoner van Groningen probeerde te raken. Deze wist de steken te ontlopen. De man ging er daarna rennend vandoor richting het Zuiderdiep. De politie onderzoekt de kwestie.

Groningen: fietsendief gefrustreerd

Een vermoedelijke fietsendief koelde zijn woede over de in beslag name van zijn rijwiel donderdagavond op de tweewieler. Agenten zagen de man, een bekende van de politie, op het Zuiderdiep op een zo goed als nieuwe fiets rijden waarvan het originele slot miste. De persoon in kwestie, een 42 jarige inwoner van Groningen, verklaarde dat hij het stalen ros een jaar geleden in Apeldoorn had gekocht. Op het spatbord zat echter een sticker van een fietsenzaak uit de stad Groningen. Toen de man werd gezegd dat de fiets in beslag zou worden genomen schopte hij geheel onverwacht zowel het voorwiel als het achterwiel van het rijwiel in de vernieling. De gefrustreerde fietser en het waarschijnlijk gestolen rijwiel werden beide naar het politiebureau gebracht. De fiets is mogelijk eerder deze week in het centrum van de stad ontvreemd.

Groningen: illegale vreemdeling in restaurant

Bij een controle van het Horeca Interventie Team, een samenwerking van de politie, de belastingdienst, uitkeringsinstanties en de Algemene Inspectie Dienst, werd donderdagavond in een restaurant aan de Steentilstraat een illegale vreemdeling aangetroffen. De man werkte in de keuken en zette het op een lopen toen hij de controleurs zag. Hij werd echter snel in de kraag gegrepen. De man, vanwie de exacte identiteit nog onbekend is, werd aangehouden en ingesloten. Het restaurant kreeg een boete van 8.000 euro opgelegd.

Groningen: zonder rijbewijs tegen politieauto

Een 20-jarige inwoonster van Groningen verleende donderdagavond op het kruispunt van het Hereplein met de Herestraat geen voorrang aan een politieauto. Door de aanrijding werd de politiewagen dusdanig beschadigd dat deze moest worden weggesleept. Geen van de inzittenden liep letsel op. De 20-jarige veroorzaakster van de aanrijding was niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen haar wordt proces verbaal opgemaakt.

Winschoten: politie zoekt getuigen van mishandeling in warenhuis

De politie zoekt getuigen van een mishandeling in een warenhuis aan de Langestraat in Winschoten. Het incident vond dinsdag 8 mei tussen 13.00 uur en 13.30 uur plaats. Een 36-jarige vrouw uit Beerta heeft aangifte gedaan van mishandeling door een medewerker. Zij verklaarde een meningsverschil te hebben over een product. Toen zij haar geld niet terug kreeg, werd ze boos. Dit leidde er uiteindelijke toe dat een medewerker haar bij haar keel greep en heen en weer schudde. Hierdoor viel ze. Toen de vrouw in de winkel riep om daar een bepaald product niet meer af te nemen, zou de medewerker haar bij haar haren hebbengegrepen. De klant riep meerdere malen om hulp, maar kreeg dat niet. De politie wil graag in contact komen met getuigen om de juiste toedracht van het incident te kunnen achterhalen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Veendam: proces-verbaal voor vrachtwagenchauffeur

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Stadskanaal. Hij reed over de N366 bij Veendam toen bij weging bleek dat zijn wagen met 28% was overbeladen. De wagen woog 42.420 kilo, terwijl 33.000 kilo is toegestaan. Hij moest een deel van de lading eraf halen.

Delfzijl: bromfietsers in de fout

Op de Uitwierderweg in Delfzijl viel een 21-jarige bromfietser uit die plaats door mand. Hij reed zonder helm en de bromfiets was niet voorzien van een kentekenplaat. Hij wilde ook niet stoppen. Uiteindelijk kreeg hij toch twee bekeuringen. Ook een 19-jarige plaatsgenoot viel op de Saul van Messelstraat door de mand. Controle wees uit dat hij geen rijbewijs heeft. Hij kreeg een bekeuring. Tenslotte was het de beurt aan een 20-jarige man uit Delfzijl. Hij reed op de Europaweg en droeg evenmin een helm. Ook hij had geen rijbewijs. Ook hij kreeg twee bekeuringen.

Uithuizen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft donderdagavond in de Oosterstraat het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige automobilist uit 't Zandt. Agenten zagen hem rijden en een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau bleek dat hij ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, omdat dit al de derde keer is dat hij werd betrapt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: dief met koude voeten

Een 35-jarige man uit Stadskanaal is donderdagmiddag bij een winkel aan de Oude Markt aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had twaalf paar sokken gestolen. De sokken werden in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.