Nederlandse Tafeltennisbond


Workshop "Tien procent erbij"

11-05-2007

De NTTB organiseert

Workshop "Tien procent erbij"

Uw vereniging wil groeien. U wilt meer mensen laten kennismaken met onze mooie sport. Dit zullen veel verenigingen graag willen.

De competitie is voorbij: een lange zomerperiode ligt voor ons. In die periode zullen veel mensen kennismaken met pingpong, bijvoorbeeld op de camping. Hoe krijgen we nieuwe leden en hoe behouden we ze?

De NTTB kiest in deze workshop voor het doelgroepgericht werven:

Wie wil je werven?

Waar wil je werven?

Wanneer en hoe ga je werven?

Hoe behoud je nieuwe leden?

Wie binnen de vereniging gaat dit alles doen?

Deze vragen gaan we de eerste avond bespreken, per vereniging. We kiezen (per vereniging) 1 doelgroep en 1 activiteit, met als doel: 10 procent ledenwinst na een half jaar. In december komen we met de groep weer bijeen en bekijken of het gelukt is om 10% meer leden te hebben dan in juni 2007.

Doelgroepen waaruit te werven: jeugd, wedstrijdspelers senioren, recreanten senioren, 55+-ers, sporters met een beperking, allochtonen, vrouwen.

Voor wie?
GeĂŻnteresseerde verenigingen uit alle afdelingen, groot of klein, aangesloten bij de NTTB; degenen die zich bezighouden met ledenwerving binnen de club. Maximaal 2 mensen per club.
Maximaal 15 verenigingen per avond.

Door wie?
Accountmanager Ingrid Koppelman. Waar mogelijk is ook de afdelings WOB-er aanwezig en een vereniging met praktijkervaring.

Wanneer
Op dinsdagavond 29 mei. Tijd: 19.45-22.00. Of zaterdagmiddag 16 juni. Bij veel aanmeldingen worden meer data in juni gepland.

Terugkomavond in december: evaluatie en verrassing.

Waar?
Omgeving Utrecht, Zwolle of Arnhem, afhankelijk van de aanmeldingen.

Kosten?
Geen, behalve reiskosten. Koffie staat klaar.

Waarom?
Om verenigingen die graag serieus aan de slag willen goed te ondersteunen. Op deze wijze kunnen we afspraken maken welke keuze het beste bij de vereniging past en hoe dit (samen met anderen) te bereiken. Het resultaat is ledenwinst maar het doel is promotie van de tafeltennissport.

Een andere reden is om te laten zien dat het kan: 10 procent erbij. Voel u erdoor uitgedaagd, of misschien zegt u wel: makkie, doen we even. Maar laten we het vooral doen!

AANMELDEN
Voor de bijeenkomst op 29 mei meld u voor 21 mei aan op koppelman@nttb.nl ovv Tien Procent, naam vereniging, huidig ledenaantal, naam en functie van deelnemer(s) (max 2). Voor de workshop in juni sluit de aanmeldingstermijn 10 juni.

We informeren u zo snel mogelijk na die datum over `waar?'. Aanmelden verplicht tot komen.