PZO neemt belemmeringen bij hypotheken voor zelfstandigen weg

11.05.2007 / 13:22 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Pzo

Pzo

PZO neemt belemmeringen bij hypotheken voor zelfstandigen weg

Den Haag, 11 mei 2007 - Zelfstandigen (zzp'ers, freelancers, directeuren-grootaandeelhouder, etc.) hebben het vaak extra moeilijk bij het verkrijgen van een hypotheek. Daarom heeft de Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) in samenwerking met enkele marktpartijen voor haar leden een bijzonder hypotheekarrangement ontwikkeld dat bestaande belemmeringen voor zelfstandigen wegneemt.

Zelfstandigen worden bij hun hypotheekaanvraag veelal geconfronteerd met lange acceptatietrajecten en extra drempels zoals maximaal 100% financiering, renteopslagen en beperking in aflossingsvormen. Het PZO-hypotheek-arrangement is hét antwoord op deze ongunstige hypotheekcondities.

Het PZO-hypotheekarrangement is ontwikkeld in samenwerking met Kendall Mason en is ondergebracht bij Fortis Bank. Het betreft een exclusief arrangement voor de meer dan 15.000 leden van PZO. Naast rentevoordelen biedt het arrangement diverse andere voordelen. Zo geldt een verruimde acceptatie, waardoor ook zelfstandigen met een beperkte inkomenshistorie een hypotheek kunnen afsluiten, en wordt binnen 4 werkdagen een hypotheekofferte uitgebracht. PZO-leden kunnen kiezen uit meerdere aflossingsvarianten en worden niet geconfronteerd met de reguliere 40% aan kosten in de aan de hypotheek gekoppelde verzekering. Binnen het PZO-hypotheekarrangement blijft individueel maatwerk op basis van deskundige en persoonlijke advisering altijd mogelijk.

Iedere zelfstandige ondernemer kan lid worden van de Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers. PZO, opgericht in 2002, is de grootste onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor zelfstandige ondernemers zonder personeel. Meer dan 15.000 zelfstandigen in tal van sectoren weten zich als lid van PZO voor hun collectieve belangen direct vertegenwoordigd in politiek Den Haag. Daarnaast hebben deze zelfstandigen toegang tot een scala aan bijzondere ledendiensten, waaronder de mogelijkheid om tegen zeer gunstige collectieve tarieven en voorwaarden verzekeringen af te sluiten op het gebied van arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid en pensioen. Meer informatie is te vinden op www.pzo.nl.