Politie Limburg-Zuid
1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 11 mei 2007


Maastricht; Ferrari-rijders verliezen rijbewijs

Donderdagavond raakten vier automobilisten hun rijbewijs kwijt, toen zij op de A79 in Maastricht, in hun sportwagen een snelheidsovertreding pleegden.

De vier personen zaten allen achter het stuur van een Ferrari en maakten deel uit van een groep van circa tien sportwagens van hetzelfde merk, die vanuit Zwitserland richting Nederland reden.

Het videoteam van het Verkeershandhavingsteam van de Politieregio's Limburg-Noord en Limburg-Zuid, dat op de A2 een actie hield, die gericht was op de aanpak van het vaak onveilige verkeersgedrag van drugsrunners, signaleerde een aantal sportwagens toen die vanaf de Geusselt de A79 opreden. Op het traject richting Valkenburg volgde de videoauto van de politie de sportwagens, waarbij een snelheid werd gemeten van 195 km/u. Reden genoeg voor de politiemensen in de videoauto om van vier bestuurders de rijbewijzen in te nemen.

Nadat er proces-verbaal was opgemaakt, konden de bijrijders van de vier auto's achter het stuur plaatsnemen, waarna zij hun weg konden vervolgen.

Tijdens de actie werden door het tv-programma "Wegmisbruikers" opnames gemaakt.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --