Politie Zeeland


---

O-1662-2007 Man aangehouden bij tunnel
Gistermiddag rond 15.38 uur werd een 31-jarige man uit Arnhem bij een tolpoortje van de Westerscheldetunnel aangehouden.
De man had een tolgaarder bedreigd en bespuugd. Hij was geïrriteerd omdat hij niet met zijn pinpas kon betalen bij het tolpoortje. Een tweede medewerker kwam erbij om de man tot bedaren te brengen. Dit lukte niet echt, want de "vredestichter" werd eveneens bespuugd. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft de man een verklaring afgelegd. Hierna is hij weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-1663-2007 Getuige spoort winkeldief op
Een getuige heeft de Zeeuwse politie gisteravond geholpen met het opsporen van een winkeldief.
Rond 20.25 uur stal een 42-jarige man uit Zierikzee parfum uit een parfumerie in de Lange Kerkstraat. Een getuige zag de man haastig de winkel uitrennen, terwijl alle alarmbellen gingen rinkelen. Dit vond hij verdacht en hij is achter de man aangerend. Ondertussen belde hij de politie. Op het moment dat de 42-jarige verdachte een andere winkel uitliep is hij door de politie aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een bekennende verklaring afgelegd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-1664-2007 Snelheidscontrole in Axel
Gisteravond is een snelheidscontrole gehouden op de Langeweg in Axel.
Het rijbewijs van een 18-jarig meisje dat juist dezelfde dag geslaagd was voor haar rijexamen (!) is ingevorderd, omdat zij met een snelheid van ruim 160 kilometer per uur over de Langeweg scheurde. Op het moment dat zij het rijbewijs kan ophalen bij de gemeente waar zij woont, kan ze het direct naar een politiebureau brengen om het weer in te leveren.

---- --