Senternovem



11-05-2007 | Duurzame energie in de nieuwe CEN-normen voor bepaling van de energieprestatie van gebouwen

In de Europese normering voor energieprestaties van woningen en gebouwen (Energy Performance of Buildings Directive - EPBD) is een belangrijke plaats ingeruimd voor duurzame-energiesystemen. TNO heeft in opdracht van SenterNovem de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven kunnen inbrengen bij de ontwikkeling van de Europese normen voor zonthermische en PV-systemen en voor warmtepompen.

TNO heeft samen met het bedrijfsleven de wensen geformuleerd en die veelal direct overgebracht in de desbetreffende technische commissies. De nieuwe normen voor zonthermische en PV-systemen zijn recent voorgelegd aan de nationale normalisatieinstanties voor formele goedkeuring; die voor warmtepompen wacht nog op een OK van de technische commissie die daarover gaat. De 'formal vote' periode voor de zonne-energienormen loopt tot 29 mei. Bij goedkeuring zij de definitieve normen vanaf 29 augustus 2007 beschikbaar.

In de bijgevoegde nieuwsbrief leest u over de nieuwe Europese normen en hoe ze gebruikt kunnen gaan worden in onze Nederlandse energieprestatie voor gebouwen, de NEN-EPG. Klik hier voor de nieuwsbrief.