Gemeente Hulst


Persbericht - 11.05.2007

Herinrichting Rapenburg

In Vogelwaarde wordt het gedeelte van Rapenburg gelegen tussen de Bossestraat en de Margaretsedijk binnenkort heringericht.

Zodra de oude panden van hoefijzerfabriek Kerckhaert gesloopt zijn kan er begonnen worden met de herinrichting van het gebied.

Tijdens de informatieavond van 13 maart 2007 konden bewoners en andere betrokkenen hun visie op het conceptplan geven. Een groot aantal bewoners maakte daarvan gebruik. Aan de hand van deze reacties, is het plan herzien.

Het resultaat is een nieuw plan waarbij zo veel mogelijk - zo ver dit technisch en financieel haalbaar was - aan de wensen van de bewoners tegemoet is gekomen.

Gezien het grote aantal opmerkingen over de geplande klinkerverharding is nu gekozen voor gekleurd asfalt in een streetprint. Hierbij wordt het asfalt op een bepaalde manier bewerkt, waardoor de indruk wordt gewekt dat het klinkers zijn. Het principe van een plein blijft hierdoor gehandhaafd, maar is er geen sprake van de door bewoners gevreesde geluidsoverlast.

Daarnaast worden geen verhogingen in het wegdek aangebracht. De in het conceptplan voorziene parkeervakken aan de zijde van de kerk, zijn niet opgenomen in het definitieve plan. Hierdoor wordt het verkeersoverzicht vanuit de Esdoornstraat verbeterd ten opzichte van de huidige
situatie.
Door aan beide zijden van de weg verkeersremmers aan te brengen wordt ook een gunstig effect
op de verkeersremming ten opzichte van de huidige situatie bewerkstelligd. Daarnaast worden
over de hele lengte van Rapenburg met uitzondering van het plein fietssuggestie stroken
aangebracht.

Bijlage: Situatieschets

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Sander de Schepper
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: ssc@gemeentehulst.nl