Gemeente Hulst


Persbericht - 11.05.2007

Website www.perkpolder.nl

De gemeente Hulst werkt samen met de Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Waterschap Zeeuws Vlaanderen, AM Wonen en Rabo Vastgoed enthousiast samen aan een grondige herinrichting van het gebied ten noorden van Kloosterzande, de gebiedsontwikkeling Perkpolder.

Het voornemen is om de economie en de leefbaarheid in de gemeente te versterken door het ontwikkelen van woningen, recreatie en natuur. Tot op heden was de burger voor de laatste informatie over het plan hoofdzakelijk aangewezen op de gemeentelijke informatierubrieken, de website van de
gemeente Hulst en de media.
Vanaf heden is alle informatie over het plan gebundeld op de website www.perkpolder.nl.

Op de website kunnen onder andere plannen en schetsen ingezien worden en is de laatste stand van zaken te vinden.
De website is een gezamenlijk initiatief van de overheden en marktpartijen die samen aan het plan werken.
Het voormalige veerplein in Perkpolder ligt er, sinds de veerboten in 2003 uit de vaart gingen, verlaten en verpauperd bij.

De gemeente Hulst is volop bezig met het bestemmingsplan voor het gebied. Het plan voorziet in een exclusief woonmilieu op een eiland omgeven door nieuwe natuur.
Op de plek moet daarnaast een jachthaven, een wellness hotel en een golfbaan komen.
Ter voorbereiding van de gebiedsontwikkeling vinden er momenteel sloopwerkzaamheden plaats op het voormalige veerplein. Het veerplein moet uiteindelijk grotendeels voor het nieuwe jaar opgeschoond zijn.
De sloop van de zware werken, met als voornaamste bouwwerk de fuik waar de boten in aanmeerden, staat gepland voor 2009. Daarnaast is er een procedure gestart om een
gronddepot in te richten op het veerplein.
Rijkswaterstaat wenst circa 65.000 m³ grond over te brengen van het op te heffen depot in IJzendijke. De aanvaarding van het milieueffectrapport voor de gebiedsontwikkeling is gepland in de 2e helft
van dit jaar. Vervolgens volgt een officiële ter inzage legging gedurende 6 weken en een officiële aanbieding aan de Mer-Commissie. De opmerkingen worden vervolgens verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan. Begin 2008 wordt nagestreefd het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen.
De vaststelling van het bestemmingsplan is beoogd in de loop van 2008.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Sander de Schepper
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: ssc@gemeentehulst.nl