Jantje Beton wil schoolpleinen openstellen voor de buurt

vrijdag 11 mei 2007

Jantje Beton wil meer speelruimte creëren voor kinderen en jongeren. Gisteren is het gratis boekje 'Een schoolplein voor de buurt' uitgebracht.

Er is in ons land volgens de Jantje Beton/NUSO-Norm zo'n 35.000 hectare aan speelruimte nodig. Daarvan is maar krap de helft beschikbaar. Een deel van de oplossing van dat probleem kan liggen in het openstellen van schoolpleinen ook na schooltijd voor de buurt. In het boekje 'Een schoolplein voor de buurt' zijn ervaringen van scholen gebundeld die hun schoolplein al opengesteld hebben. Jantje Beton wil daarmee scholen die dat ook overwegen ondersteunen, meldt het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).

Jantje Beton heeft vorig jaar voor het tienjarig jubileum van de loterij een prijsvraag uitgeschreven waarin scholen werden uitgenodigd hun ervaringen met het openstellen van schoolpleinen te delen. Ze konden daarbij aangeven waar ze tegenaan liepen, hoe ze aan geld kwamen en hoe ze omgingen met problemen als rommel, geluidsoverlast en vandalisme. Uit de ideeën van de scholen en de specialisten die zich bezighouden met dit onderwerp bleek dat er meer mogelijk is dan door menigeen gedacht wordt. Al deze aanbevelingen, tips en ervaringen zijn dus gebundeld en zijn overzichtelijk in het compacte boekje weergegeven.

U kunt het boekje hier gratis downloaden.

Klik hier voor meer informatie over Jantje Beton. Zie het origineel