Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 11 mei 2007

Aangehouden met harddrugs

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend rond 00:45 uur in de Visserstraat een 21-jarige inwoner van Raamsdonk aangehouden. Dit gebeurde nadat een getuige had gezien dat de man mogelijk harddrugs gebruikte. Hij bleek een gebruikershoeveelheid cocaïne in zijn bezit te hebben. Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend rond 01:45 uur in de Visserstraat een 32-jarige inwoner van Raamsdonksveer aangehouden. Dit gebeurde nadat een getuige had gezien dat de man mogelijk harddrugs gebruikte. Hij bleek een gebruikershoeveelheid cocaïne in zijn bezit te hebben. Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert verkeer

RIJSBERGEN: De politie heeft donderdagavond vanaf 23:15 tot 02:45 uur de volgende ochtend een snelheidscontrole gehouden op de Antwerpseweg. Op dat traject geldt een maximum snelheid van 80 km/u. 150 automobilisten passeerden de controlepost. Twee van hen deed dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u.

In de buurt van bovenstaande locatie werden verkeersdeelnemers ook gecontroleerd op rijden onder invloed. Tussen 22:00 uur en 03:30 uur werden 255 automobilisten gecontroleerd middels een blaastest. Twee automobilisten bleken teveel alcohol op te hebben. Uit een test bleek bij een verdachte een waarde van 250 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Bij de andere verdachte bleek de adem 835 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht te bevatten. Ruim boven de limiet dus. Deze bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren.

Aangehouden na diefstal

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 20:45 uur in de Verbeetenstraat twee Bredase jongens (15, 16) en een 14-jarige Bredase aangehouden. Dit gebeurde nadat een getuige had gezien dat de drie lood probeerden te stelen uit een slooppand in die straat. De politie nam de drie mee naar het bureau waar ze het feit bekenden. Na verhoor werden de drie weer aan hun ouders overgedragen. Over hun straf zal nog worden beslist in het Justitieel Casusoverleg.

Aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 16:15 uur op de Kruisvoort een 38-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal. De man probeerde uit een winkel onder andere een MP3 speler te stelen. Hij rekende bij de kassa wel andere goederen af, maar niet de MP3-speler, die hij reeds uit de verpakking had gehaald en in zijn jas had verstopt. Dit werd echter gezien door beveiligers. De politie nam de dief mee naar het bureau. Daar bleek de man ook een flesje bij zich te hebben met doorzichtige vloeistof. Hij verklaarde zelf dat er vloeibare amfetamine in zat. De verdachte heeft hiervan afstand gedaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon de man weer vertrekken.

Aangehouden wegens vernieling

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 14:30 uur in de Vlaanderenstraat een 13-jarige Bredase aangehouden wegens vernieling. Dit gebeurde nadat een getuige zag dat het meisje met een stift een stoel in een bus bekladde. Hierop waarschuwde ze de bestuurster van de bus, die de politie alarmeerde. Het meisje gaf tijdens haar verhoor in eerste instantie een valse naam. Over de straf van het meisje moet nog worden beslist.

Aangehouden na aantreffen fiets

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 13:45 uur op de Nieuwe Ginnekenstraat een 18-jarige Bredanaar aangehouden wegens diefstal of heling van een fiets. Dit gebeurde nadat een 18-jarige Bredase door een vriendin getipt dat iemand op haar gestolen fiets zou rijden. Hierop ging de gedupeerde Bredase naar de Nieuwe Ginnekenstraat, waar de gestolen fiets op dat moment zou zijn. Zij herkende haar fiets en zag dat het slot was opengebroken. Deze fiets was vanuit een fietsenstalling gestolen rond 29 april in de Nieuwe Ginnekenstraat. De 18-jarige Bredanaar die op de fiets zou hebben gereden, zat binnen in een pand in dezelfde straat. De gealarmeerde politie kwam ter plaatse en hield hem aan. Hij verklaarde later op het bureau niet op een fiets te zijn gekomen en dat hij derhalve van niks wist. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. De gestolen fiets is terug bij de rechtmatige eigenaresse.

Auteur: Manfredi Mauro