Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (11/5)

TILBURG, 11 mei 2007

Vier bestelauto dieven op heterdaad aangehouden

UDENHOUT / VUGHT: De politie van MW-Brabant heeft vannacht in samenwerking met agenten van Brabant Noord omstreeks 00.30 uur op de A65 ter hoogte van Vught vier mannen aangehouden die kort daarvoor vanaf een bedrijfsterrein aan de Magazijnweg in Udenhout een bestelauto hadden gestolen. De verdachten, allen afkomstig uit Uden (23, 30, 33 en 34 jaar), zijn in verzekering gesteld.

Een oplettend getuige zette de politie vannacht op het spoor van een bestelautodiefstal. De getuige meldde een verdachte situatie bij een bedrijfspand aan de Magazijnweg. Ter plaatse bleek dat dieven een rolpoort hadden opengebroken. Vanaf het terrein was een bestelauto gestolen, de oplegger die erachter hing was losgekoppeld. Bij de diefstal waren de inzittenden van een grijze Mercedes gezien. Een motoragent zag de gestolen bestelauto met daarachter een Mercedes rijden op de kruising van de Kreitenmolenstraat en de N65. Beide voertuigen reden de rijksweg op in de richting van s Hertogenbosch. De motorrijder gaf dit door aan zijn collegas waarna via de Gemeenschappelijk Meldkamer ook het aangrenzende politiekorps Brabant Noord werd geïnformeerd. Ter hoogte van Vught versperden agenten van dat korps de weg. De bestuurder van de bestelauto draaide daarop en reed tegen de richting in terug naar Tilburg. Uiteindelijk kon deze weg ook worden afgezet waarna de bestuurder werd aangehouden. Ook de inzittenden van de Mercedes werden op dezelfde weg door agenten van Brabant Noord gearresteerd.

Fietsendieven aangehouden

TILBURG: Alert optreden van twee agenten die vannacht belast waren met het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad heeft de arrestatie opgeleverd van twee fietsendieven. Agenten zagen twee hen onbekende mannen door de Heuvelstraat fietsen. Een van hen had op zijn schouder nog een fiets had. De agenten dirigeerden collegas van de Surveillancedienst in de richting waarin beide mannen reden. Het duo kon in een doodlopend zijstraatje van de Korvelseweg worden aangehouden. Zij probeerden nog te vluchten maar vielen toch in handen van de politie. Uit de verhoren bleek dat zij een afgesloten fiets hadden gestolen uit de stalling van het Station CS aan de Spoorlaan. Het ging hen kennelijk om het zadel van de gestolen fiets. De politie maakt proces-verbaal op tegen het tweetal. Het gaat om twee 22-jarige mannen uit Tilburg.

Drie verdachten aangehouden voor diefstalpoging uit vrachtwagen

MOERGESTEL: De politie heeft vannacht omstreeks 04.15 uur op de parkeerplaats Kerkeind langs de rijksweg A58 drie mannen aangehouden die verdacht worden van poging tot diefstal uit daar geparkeerde vrachtwagens. Het gaat om twee Eindhovenaren van 19 en 25 jaar en een 23-jarige inwoner van Geldrop.

De mannen verplaatsten zich met een Volkswagen die door een vrachtwagenchauffeur eerder gezien was bij de parkeerplaats Raakeind, langs de A-58 ter hoogte van Gilze. Daar hadden de mannen zich verdacht opgehouden. Uiteindelijk reden ze daar zonder verlichting te voeren weg. Later bleek dat daar van vijf vrachtwagens de dekzeilen waren opengesneden, kennelijk om de lading te bekijken.

De vrachtwagenchauffeur die de melding maakte, belde de politie omdat hij hetzelfde voertuig op de parkeerplaats Kerkeind weer zag staan. Ook hier bleek van een vrachtwagen het dekzeil opengesneden te zijn. De politie heeft daarop de drie mannen aangehouden. Zij zijn al eerder met de politie ter zake misdrijf in aanraking geweest.

Politie onderzoekt vermoedelijke brandstichting woning

TILBURG: Vannacht is omstreeks 03.30 uur brand ontstaan in een bungalow aan de Verenigingenstraat. De drie bewoners die thuis waren, stonden bij de komst van de politie al buiten. De brand woedde achter de voordeur. Met de blusser uit het dienstvoertuig blusten agenten de brand. Door de brandweer werd daarna de woning rookvrij geblazen. Salvage werd in kennis gesteld. De politie houdt rekening met brandstichting omdat er in de gang van de woning een benzinelucht hing. De technische recherche is gevraagd om een sporenonderzoek in te stellen.

Politie team Wilhelminapark houdt verkeerscontrole op de Besterdring

TILBURG: Gisteravond heeft de politie van het team Wilhelminapark tijdens de koopavond tussen 19.30 en 21.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Besterdring. Hierbij zijn 19 bekeuringen uitgedeeld. Er waren maar liefst 15 automobilisten die geen autogordels droegen en daarvoor een bon van 75 euro kregen.

Verder zijn er voor de navolgende feiten bekeuringen uitgedeeld:
-Kind vervoeren zonder kinderbeveiligingsmiddel
-Niet tonen bromfietscertificaat

-Niet tonen rijbewijs

-Het voeren van mistlichten.

Tilburger met XTC-pillen aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht aan de Heuvelring omstreeks 01.00 uur op aanwijzing van een portier van een discotheek een 22-jarige Tilburger aangehouden in verband met het bezit van XTC-pillen. De verdachte verklaarde dat hij in de discotheek circa 15 XTC pillen had gekocht. Toen hij er één aan een vriend gaf om uit te proberen, zag een portier dit. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na doorrijding

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.00 uur bij zijn woning een 44-jarige Tilburger aangehouden ter zake aanrijding met doorrijding en rijden onder invloed.

De politie verdenkt de Tilburger er van dat hij kort voor zijn aanhouding op de Diepenstraat tegen drie geparkeerde autos in de flanken was gereden en daarna was doorgereden. Via het opgenomen kenteken kwamen de agenten bij de verdachte uit. De auto van hem stond voor de woning. Er zat verse schade aan de gehele rechterzijde van het voertuig. Hierop belden de agenten aan. De eigenaar van de auto deed open. Hij was zichtbaar dronken. Hij sprake namelijk met dubbele tong, had bloeddoorlopen ogen en was onvast ter been. De man ontkende dat hij de eigenaar van de auto was die beschadigd voor zijn deur stond. Een van de agenten wist dit vanwege een eerder soortgelijk delict zeker dat dit wel zo was. Hierop is hij aangehouden. Aan het bureau weigerde hij alle medewerking aan een ademanalyse. Ook wenste hij geen verklaring af te leggen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG: Donderdagavond is omstreeks 23.15 uur op de Oerlesestraat een 49-jarige Tilburgse beroofd van haar tas. De vrouw reed op haar fiets en werd op de kruising van het Van Coehoornhof afgesneden door een klein model bruin/grijze personenauto. Het slachtoffer kwam daardoor ten val. Ze stond meteen weer op. Ze zag de bestuurder van de auto op haar afkomen. Hij pakte haar handtas die los in haar fietsmandje zat en liep snel terug naar zijn auto. Hij reed vervolgens weg in de richting van de Groenstraat. De dader was een blanke man. De politie heeft een aangifte van het gedupeerde slachtoffer opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk