Verbond van Verzekeraars

Een auto op bestelling

Uit een opmerkelijk bericht in de Gelderlander blijkt dat autodieven zich steeds beter organiseren en ook steeds professioneler opereren. Het regionale dagblad meldde vorige maand dat een bende autodieven in de regio Nijmegen in de afgelopen twee jaar ten minste 150 (vaak splinternieuwe) autos heeft gestolen.

Het bovenregionale rechercheteam Oost-Nederland dat in totaal acht mannen en een vrouw heeft aangehouden, schat het schadebedrag op zeker twee miljoen euro. De autos werden op bestelling gestolen. In diverse bedrijfshallen waar de politie zeker 200 kuub aan auto-onderdelen aantrof werden de autos omgekat (van twee autos maakten ze één nieuwe) en gestript, waarna de onderdelen via internet en handel met het buitenland werden afgezet, meldt de Gelderlander, die steeds benadrukt hoe professioneel de bende te werk ging.
In de bedrijfshallen lagen de onderdelen van de gestripte autos goed gesorteerd in stellingen. Die onderdelen werden netjes verpakt en vooral aan kopers in het buitenland geleverd.
De bende is min of meer tegen de lamp gelopen toen de politie bij een routinecontrole in een Griekse vrachtwagen auto-onderdelen van 25 verschillende autos aantrof. Van veertien kon worden vastgesteld dat ze van diefstal afkomstig waren.

Verzekerd!, mei 2007