ABVAKABO FNV

Onderhandelingen onderwijsbegeleidingsdiensten bijna van start

Elf onderwijsadviesbureaus hebben de krachten gebundeld en werken vanaf nu samen in de Groep Arbeidsvoorwaarden Onderwijsadviesbureau's (GAO). ABVAKABO FNV en andere bonden gaan binnenkort met hen in onderhandeling over een nieuwe cao Onderwijsbegeleidingsdiensten.

Doel is een nieuwe cao overeen te komen die de voor veel werknemers nog geldende cao OBD 2004 zal vervangen.

Deelnemende werkgevers in het samenwerkingsverband GAO zijn: ABCG, BCO, de Begeleidingsdienst voor vrije scholen, Cedin, Centraal Nederland, De Kempen SBD, GH-GPC, GPC, Marant, OCGH, OnderwijsAdvies en RPCZ. Deze groep voert eigenstandig overleg, naast de groep van diensten die zich verenigd heeft onder de naam WAOJ. De branche-organisatie EDventure heeft sinds de vaststelling van haar nieuwe strategie niet langer tot taak een centrale cao voor haar leden af te sluiten, maar levert wel ondersteuning aan de GAO.

Aan de bondszijde van de tafel zitten de Algemene Onderwijsbond (AOb), ABVAKABO FNV, CNV Onderwijs, en de CMHF. In een eerste informeel overleg op 7 mei hebben partijen geconcludeerd dat er daarmee genoeg basis is om formeel overleg te voeren.

Eind mei zal de groep arbeidsvoorwaarden onderwijsadviesbureaus een cao-inzet publiceren. De vakbonden hebben dat al eerder gedaan. Op 4 juni zal een eerste formeel overleg gevoerd worden. Het doel is om nog voor de zomer tot resultaat te komen.
11-05-2007, BVE, Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs | Meer over: