Gemeente Goirle

Goirle heeft acht nieuwe decorandi

In het C.C. Jan van Besouw vond vrijdag de uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen in het kader van de jaarlijkse lintjesregen plaats. Aan zeven Goirlenaren reikte de burgemeester van Goirle, mevrouw M.G. Rijsdorp, een onderscheiding uit.

De dames Strouken, Van Sprang-De Castro en De Laat-Van Loon en de heren Egberts, Smolders en Van Dijk zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer Peeters is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw T.C.H.Strouken (54) wordt onderscheiden voor haar omvangrijke activiteiten op muzikaal gebied.
In het bijzonder bij de organisatie van de grote strijkersdag (sinds 1978) en ten behoeve van het Euregio Jeugdorkest (vanaf 1986). In beide gevallen wordt aan jeugdige musici de kans geboden in een groot gezelschap op te treden.

Mevrouw S.A.van Sprang-De Castro (71) is sinds 1969 actief als organist, muzikaal leider of dirigent van diverse muziekgezelschappen en (kinder)koren. Het gaat daarbij om kerkmuziek, Antilliaanse en Arubaanse muziek en Spaanstalige liederen.

Mevrouw T.M.A. de Laat-Van Loon (79) is sinds 1966 actief als vrijwilliger. Zij heeft onder meer verdiensten voor de H.Geestparochie, de Zonnebloem en de Katholieke Vrouwen Vereniging.

De heer A.J. Egberts (72) is vijftig jaar in de weer als vrijwilliger. Hij krijgt een Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten op het gebied van jeugd, welzijn, zorg, muziek en onderwijs. Voorts was hij actief voor de Stichting Begraafplaatsen Goirle en het crematorium te Tilburg.

De heer P.G.C.Smolders (79) heeft zich als vrijwilliger jarenlang ingezet voor de Heemkundige Kring, de Sportgroep Gehandicapten en het Jeugdvakantiewerk.

De heer J.J.M.van Dijk (61) heeft zich al tientallen jaren verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger. Zijn activiteiten liggen onder meer op het gebied van onderwijs, middenstand, jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, zorg en welzijn.

De heer M.F. Peeters (58) maakt zich al meer dan 25 jaar zeer verdienstelijk op uiteenlopende terreinen in de gezondheidszorg. Zowel bij zijn dagelijks werk als arts-microbioloog in het St.Elisabethziekenhuis als in zijn wetenschappelijk werk (waaronder talloze publicaties in binnen- en buitenland) levert hij uitzonderlijke prestaties. Daarnaast besteedt hij veel tijd aan het opleiden van medici; heeft hij een grote inbreng in diverse organisaties op het gebied van gezondheidszorg en adviseert hij de landelijke overheid.

Verder werd op 27 april in Tilburg een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer J. Pot (60). Deze Goirlenaar is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, vanwege zijn verdiensten voor Theaters Tilburg en het Kultureel Sentrum Tilburg en zijn talrijke activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in binnen- en buitenland.

De zeven decorandi samen met de burgemeester in het C.C. Jan van Besouw