Provincie Noord-Holland

Noord-Holland beweegt

11-5-2007

De Noord-Hollandse aftrap van de campagne 30 minuten bewegen is een feit.

Gedeputeerde Baggerman ontving Clémence Ross, directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB), op Scholengemeenschap de Dijk in Medemblik.

30 minuten bewegen is een oproep aan alle Nederlanders om (meer) te gaan bewegen. NISB voert de campagne uit in opdracht van het ministerie van VWS en wil bereiken dat 65 % van de Nederlanders in 2010 aan de beweegnorm voldoet.

Beweegmaatje
Onder het motto alle gemeenten bewegen toerde Ross met een speciale bus door het land. In drie dagen bezocht zij alle Nederlandse provincies om er persoonlijk 443 plaatsnaamboden af te geven. Er staan dit jaar nog meer acties op het programma, waaronder beweegclinics voor beginnende sporters, evenementen op vmbo-scholen en Beweegmaatje, een internetcommunity voor mensen die een maatje zoeken om samen mee te sporten.

Medemblik beweegt
In Medemblik waren vertegenwoordigers van de gemeenten Opmeer, Koggenland, Andijk en Medemblik aanwezig om hun plaatsnaambord als eerste in ontvangst te nemen. De andere Noord-Hollandse gemeenten krijgen hun bord binnenkort via Sportservice Noord-Holland.

V.l.n.r. Wethouder Jan Vriend (Koggenland), Wethouder Jan Entius (wethouder Medemblik), Clemence Ross (NISB), Gedeputeerde Sacha Baggerman en wehouder Elly Deutekom - Muntjewerff (Opmeer)

Alle genodigden konden een kijkje nemen in de multifunctionele sportaccomodatie MC de Muiter waar wereldkampioen sparren, Graziella Idili, een clinic taekwondo gaf aan 20 leerlingen van de Scholengemeenschap.

Jonge Noord-Hollanders in beweging tijdens de clinic taekwondo

Yvonne van Gennip interviewde gedeputeerde Sascha Baggerman kort over het sportbeleid van de provincie. Noord-Holland geeft subsidie aan sportvoorzieningen en zet zich in voor breedtesport. Dit doet de provincie door het subsidiëren van activiteiten van de steunfunctie Sportservice Noord-Holland. In het nieuwe collegeprogramma neemt sport een belangrijke plaats in.

Zie ook
www.30minutenbewegen.nl