AutoRai

Het Nationale Park De Hoge Veluwe kiest voor Toyota Hilux

(5/11/2007)
Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft zes Toyotaâs Hilux in gebruik genomen. De parkbeheerders gebruiken de vierwielaangedreven pick-ups intensief bij hun dagelijks werk in het 5.400 hectare grote en wereldberoemde natuurpark.

Jakob Leidekker, hoofd van de afdeling Bedrijfsvoering en verantwoordelijk voor het wagenpark, licht de keuze voor de vierwielaangedreven Toyota Hilux toe. âOnze parkbeheerders rijden over de verharde en onverharde wegen van het 5.400 hectare grote park, onder meer om de flora en fauna te observeren en te inventariseren. De autoâs moeten dagelijks optimaal functioneren onder de zwaarst denkbare omstandigheden. Daarom moet het merk dat ons autoâs levert, een onberispelijke staat van dienst hebben als het aankomt op betrouwbaarheid. En als er één merk een aura van betrouwbaarheid bezit, dan is het Toyota wel. Daarbij is de prijs-kwaliteitverhouding van de Toyota Hilux erg gunstig.â

Flexibele partners
Maar er zijn meer redenen waarom Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft gekozen voor de Toyota Hilux. Leidekker daarover: âWij stellen nogal wat eisen aan onze autoâs. Zo moet er een diensthond mee kunnen, in de achterbak moet wild vervoerd kunnen worden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Toyota distributeur Louwman & Parqui B.V. en Toyota dealer Gebr. Van Gent Autobedrijf Ede hebben zich uitermate flexibele partners getoond. De samenwerking met de Toyota organisatie bevalt ons zelfs zo goed dat er volgend jaar ook nog een Toyota Dyna en Toyota Hiace bij komen. Dan bestaat bijna ons hele wagenpark uit Toyotaâs.â

Toyota Hilux
De huidige Toyota Hilux is de zesde generatie van Toyotaâs wereldwijd op één na bestverkopende model. Er zijn al meer dan 12 miljoen exemplaren van de Hilux gebouwd sinds dit model in 1967 in Japan werd geïntroduceerd. Op motorengebied zijn er twee keuzes: de 2,5 liter D-4D dieselmotor met 120 pk en een koppel van 325 Nm, en de 3,0 liter D-4D dieselmotor met 171 pk en een koppel van 343 Nm. Beide common rail dieselmotoren voldoen aan de EURO IV-emissienorm en bieden de Hilux-rijder een perfecte balans tussen rijplezier, een gering verbruik en lage emissiewaarden. De Hilux is leverbaar in drie carrosserievarianten: Enkele Cabine, Xtra Cabine en Dubbele Cabine.

De prijzen voor de Toyota Hilux beginnen bij ⬠14.850,- exclusief BPM en BTW.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het op één na oudste nationale park van Nederland (1935). Het park beslaat 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur. Voor zowel jong als oud worden regelmatig vele sportieve, culturele en educatieve activiteiten georganiseerd. Omdat de Toyota organisatie de zorg voor natuur, cultuur en educatie een warm hart toedraagt is besloten een belangrijke donatie te doen ten behoeve van het inrichten van een speelbos. Het speelbos komt in het centrum van het Park te liggen in de buurt van het Bezoekerscentrum en restaurant De Koperen Kop. Het centrum heeft een centrale rol als start en eindpunt van de verschillende educatieve excursies voor de kinderen. Centraal thema van deze excursies zijn de zorg voor natuur, milieu en cultuur.