Politie Midden- en West Brabant

Politie in gesprek met ouders overleden 15-jarige jongen

TILBURG, 11 mei 2007

Politie in gesprek met ouders overleden 15-jarige Tilburgse jongen

TILBURG: Vandaag heeft op het politiebureau van het team Tilburg West een uitgebreid gesprek plaats gevonden met de ouders van de 15-jarige Felix Philippa die zich zelf op 26 april jl. van het leven benam, op de spoorlijn Breda-Tilburg, ter hoogte van de Kronenbergstraat. De deelnemers spraken na afloop van een goed gesprek waarin van beide kanten tijd en ruimte is genomen om zaken uit te spreken.

Namens de politie namen aan dit gesprek een operationeel chef van Tilburg West en een rechercheur van dat team deel. De politie heeft tijdens dit onderhoud uiteen gezet welke activiteiten tot nu toe tijdens het oriënterend vooronderzoek ontplooid zijn. Deze werkzaamheden bestonden onder meer uit activiteiten van wijkagenten, het monitoren van internetsites, het opzetten van een journaal en het informeren van partners zoals het Jongerenwerk.

Tevens is met de ouders het traject doorgenomen voor de komende weken. De digitale recherche van de politie MW-Brabant gaat de computer van hun overleden zoon onderzoeken. Deze PC is vanmiddag aan de politie overgedragen. Verder gaan enkele verhoren van bekenden van Felix plaats vinden. Ook gaat de recherche aan de slag met de informatie die de ouders vanmiddag verstrekt hebben.

De politie zal de resultaten van het vooronderzoek bespreken met het Openbaar Ministerie. Dan zal duidelijk worden of er voldoende aanknopingspunten zijn om een strafrechterlijk onderzoek te starten. De politie heeft de ouders toegezegd om hen van eventuele vorderingen op de hoogte te houden.

Auteur: Willem van Hooijdonk