Belgische Federale Overheid


11-05-2007

Nieuw pedagogisch boekje over biodiversiteit

In het kader van de sensibiliseringscampagne over biodiversiteit is het pedagogische boekje, "Bombybook, biodiversifieer je met Bombylius!" uitgegeven door de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. De campagne heeft tot doel zowel kinderen als het grote publiek vertrouwd te maken met het thema en de problematiek van de biodiversiteit.

Bombybook is in eerste instantie bedoeld voor leerkrachten uit de 2e en 3e graad van het basisonderwijs. Het boekje bevat een theoretisch gedeelte en educatieve activiteiten voor leerlingen van 8 tot 12 jaar. Het dient als pedagogische aanvulling op de website www.bombylius.be en op het spel Bombygame, dat kan gebruikt worden om de lessen over biodiversiteit op te fleuren.

Dit educatieve dossier laat kinderen ontdekken wat biodiversiteit is en op welke manier ze in onze omgeving aanwezig is. Ze zien het belang ervan in en hoe de biodiversiteit bedreigd wordt. Door de activiteiten in het boekje leren de kinderen hoe we samen, thuis en op school, actie kunnen ondernemen.

Bij elk exemplaar zit een zakje bloemzaad. Daarmee kan de leerkracht in zijn of haar klas zelf een kleine « plantage » maken.

Het boekje is te downloaden op de website: Bombybook (PDF, 28 p. - 4,6 MB)

Het kan ook besteld worden via e-mail.