Ingezonden persbericht

---

Persbericht

Bussum/Maastricht, 11 mei 2007

Officiële opening Maastricht International Golf op De Dousberg in Maastricht
Met het spelen van de Golfcup Nederland - België en de onthulling van een enrom bronzen beeld van de Limburgse kunstenaar Caius Sproncken opende vanmiddag Nederlands nieuwste golfbaan,: Maastricht International Golf, officieel zijn "poorten"..

De golfbaan, de 6e van GMG Golf Management Group International, bestaande uit een 18-holes Championship Course en een 9-holes Executive Course, ligt op dDe Dousberg op een steenworp afstand van het centrum van Maastricht. Het complex bevindt zich op 90 meter boven de zeespiegel, zowel op Nederlands als Belgisch grondgebied. Het is daarmee de hoogstgelegen golfbaan in Nederland. Tijdens het spelen passeert men meerdere maklen de landsgrens. Deze unieke situatie geeft de baan een internationaal karakter.

De golfbaan maakt deel uit van het project De Dousberg, een grootschalig verblijfsgebied met leisure-voorzieningen in combinatie met huurappartementen op een terrein van circa 115 hectare. Het project is een ontwikkeling van BPF Bouwinvest. De golfbaan is de eerste faciliteit op De Dousberg die in gebruik wordt genomen.

Maastricht International Golf
Door het ontwerp en de locatie zal Maastricht International Golf naar de mening van golfdeskundigen tot de top tien banen van Nederland en België gaan behoren. Het complex vormt onderdeel van het Dousbergproject en bestaat uit een 18-holes Championship Course, een 9-holes Executive Course, een Driving Rrange met 60, deels overdekte, afslagplaatsen, een putting green en chipping area en een clubhuis dat haar gelijke niet kent.

Maastricht International Golf is onderdeel van het Limburgse heuvellandschap. Bomen, (bloemrijke) graslanden, water en lange zichtlijnen vormen het decor waarin men op sportieve manier kan ontspannen. De wandelpaden op en langs de baan blijven openbaar, zodat iedereen hiervan gebruik kan maken.

De baan is gelegen op historische gronden. Julius Caesar voerde rond de jaartelling op dezelfde plek een aantal belangrijke veldslagen. Aan de rand van de golfbaan bevindt zich een archeologische vindplaats van de Neanderthalers welke de eerste tekenen vormt van menselijke bewoning ca. 130.000 jaar geleden.

Maastricht International Golf
Door het ontwerp en de locatie zal Maastricht International Golf naar de mening van golfdeskundigen tot de top tien banen van Nederland en België gaan behoren. Het complex vormt onderdeel van het Dousbergproject en bestaat uit een 18-holes Championship Course, een 9-holes Executive Course, een Drivingrange met 60, deels overdekte, afslagplaatsen, een putting green en chipping area en een clubhuis dat haar gelijke niet kent.

Golfbaanontwerp
Het baanontwerp van Maastricht International Golf is van Marnochgolf, een internationaal gerenommeerd golfcourse architectenbureau. Bij het ontwerp is rekening gehouden met grote waterpartijen. Marnoch: "Het unieke aan deze golfbaan is de landschappelijke invulling waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de bestaande natuurlijke hoogteverschillen."

Clubhuis
Het clubhuis is ontworpen door de Florentijnse architect Adolfo Natalini die in Nederland bekend is van spraakmakende projecten als Rondo in Helmond, Haverleij in Den Bosch en het Clioplein in Den Haag. Het clubhuis wordt naar verwachting voorjaar 2009 opgeleverd. Het clubhuis krijgt tijdelijk onderdak in het gebouw van de skivereniging.

Driving rRange
Het Driving rRange gebouw, een is ontworpen ontwerp van dedoor architect Peter Claassens , van N Architecten, krijgt drie verdiepingen waarvan twee overdekt met in totaal 60 afslagplaatsen. Het unieke gebouw ligt ingegraven in de natuurlijke helling van De Dousberg en maakt deel uit van het landschap door de toepassing van natuurlijke materialen zoals mergel, hout en baksteen."

Openbaar karakter
Maastricht International Golf is een hoogwaardige openbare baan. Naast leden van de GolfClub Maastricht wordt de baan bespeeld door leden van de Golf&Businessclub Maastricht (bedrijfsleven) en greenfee spelers. Daarmee is MIG ook een belangrijke stimulans voor het lokale en regionale toerisme., zowel voor de zakelijke als de particuliere markt.

ANWB Golf Academy
De golfopleiding in Maastricht worden, evenals op alle andere banen van GMG, uitgevoerd door de ANWB Golf Academy. Deze golfschool biedt een efficiënte en effectieve opleidingsmogelijkheid voor alle golfers, jong en oud, beginners en gevorderden.

Golf Management Group International BV
GMG Golf Management Group International ontwikkelt en exploiteert golfbanen in diverse Europese landen; Golfbaan Naarderbos in Naarden (27 holes), Golfbaan Spaarnwoude in Velsen-Zuid (66 holes), Golfbaan Kasteel Engelenburg in Brummen (9 holes), Golfbaan Welschap in Eindhoven (18 holes) en Golf Cochem in Cochem, Duitsland (27 holes). Kenmerkend voor de GMG aanpak zijn de hoge kwaliteit van golfbaanontwerp en serviceverlening aan de moderne veeleisende golfer. Zowel verenigingsgolfers, greenfeespelers als het bedrijfsleven voelen zich prima thuis op de GMG golfbanen.

BPF Bouwinvest
BPF Bouwinvest is verantwoordelijk voor de vastgoedbeleggingen van BPF Bouw. Ruim 25% van het vermogen van het pensioenfonds is belegd in vastgoed. De kerncompetentie van BPF Bouwinvest is beleggen in vastgoed; vastgoedontwikkeling, portefeuille- en assetmanagement en dispositie. BPF Bouwinvest kiest ervoor om in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken te zijn bij nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor kan de kennis over de wensen van de gebruikers optimaal in de nieuwe producten worden meegenomen. Zo krijgen toekomstige gebruikers ook daadwerkelijk dat wat zij wensen.

Het Dousbergproject; 't Heerlijk buiten van Maastricht
Het programma omvat naast de golfbaan een viersterren hotel met circa 100 kamers, een vakantiepark met 255 appartementen, 160 huurappartementen en een grootschalig Health- & Raquet Centrum. In het complex wordt een restaurant gevestigd voor de gasten van het hotel, de golfbaan, de woon- en vakantieappartementen en voor passanten. De Dousberg krijgt de uitstraling van een authentieke Limburgse woonomgeving maar dan voorzien van hedendaags comfort. Het gehele gebied verkrijgt hierdoor een zeer hoge kwaliteit en een landelijk en groen karakter.
Het Dousberggebied ligt aan de westrand van Maastricht en wordt omsloten door de Via Regia aan de noordzijde, het Albertkanaal aan de westkant en de wijken Pottenberg en Hazendans aan de oost- respectievelijk zuidzijde. Het is hiermee één van de weinige binnenstedelijke gebieden van deze omvang in de regio.

Informatie:
Informatie kunt u verder vinden op:
www.migolf.nl
www.golfmanagement.nl
www.golfmarnoch.com
www.anwb.nl>golfen
www.golfclubmaastricht.nl
www.dousbergmaastricht.nl
www.bpfbouwinvest.nl

Voor meer informatie over Maastricht International Golf, Golf Management Group en/of ANWB Golf Academy kunt u contact opnemen met Golf Management Group International:
Martin Geers, tel. 035 - 692 5045 of martin.geers@info@golfmanagement.nl

Voor meer informatie over of beeldmateriaal van De Dousberg en/of BPF Bouwinvest kunt u contact opnemen met: Mirja de Jongh, tel. 020 - 583 1779 of m.dejongh@bpfbouwinvest.nl

---- --