Gemeente Gouda


subsidieloket via gouda.nl (11-5-2007)

Verenigingen, stichtingen en burgers die gebruik willen maken van subsidies kunnen vanaf heden het digitale subsidieloket van de gemeente Gouda raadplegen. Dit internetportaal maakt inzichtelijk over welke fondsen en subsidiepotjes de gemeente Gouda beschikt. Ook biedt het loket informatie over provinciale, nationale en Europese fondsen. Gouda, Zutphen en Zoetermeer zijn de eerste Nederlandse gemeenten die gebruik maken van dit subsidieloket.

gouda.nl
Het loket is vanaf vandaag te vinden via de gemeentelijke website www.gouda.nl. Wie denkt aanspraak te kunnen maken op subsidie, kan via een eenvoudig vragenformulier uitzoeken welke mogelijkheden er zijn. Ook biedt de site een totaaloverzicht van alle Goudse subsidieregelingen. Deze zijn onderverdeeld naar bijvoorbeeld kunst en cultuur, verenigingen en stichtingen of huisvesting en vervoer. Wie een totaaloverzicht per categorie wil, moet even doorklikken en dan verschijnen ook de Europese, provinciale en nationale subsidieregelingen.

grote voordelen
De gemeente Gouda ziet grote voordelen in het digitale loket. Het is een nieuwe dienstverlening voor alle inwoners en instellingen in de stad. Wie een initiatief wil nemen of voor reguliere activiteiten op zoek is naar subsidie of fondsen, kan zoeken op trefwoorden. Goudse instellingen kunnen zelf op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden en de nieuwe website ondersteunt hen daarbij.

actueel
Het loket blijft actueel: een webmaster ververst de informatie dagelijks. Zo staat aan de rechterkant van het loket een nieuwsoverzicht met de laatste berichten over regelgeving met betrekking tot subsidies.
Het loket is ontwikkeld door J4B uit Hengelo. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het digitaal ontsluiten van overheidsinformatie.