Dienstenbond CNV

Nieuws

11 mei 2007

CAO-overleg Achmea constructief

Door: i.wiersinga

Tijdens 2 constructieve CAO-overleg dagen is gesproken over pensioen, loongebouw, arbeidsduur, vakantie en verlof, kostenvergoedingen en faciliteiten en over wat te doen bij arbeidsongeschiktheid.

Met betrekking tot de onderwerpen pensioen en loongebouw is er een eerste presentatie geweest. Conclusie is dat de regelingen in grote lijnen gelijk zijn aan elkaar. Maar er zijn ook verschillen. Die verschillen zijn verkend, maar wij hebben nog niet over oplossingen gesproken. Voorbeeld van een verschil tussen de pensioenregelingen is bijvoorbeeld de hoogte van de franchise en voorbeeld van een verschil tussen de loongebouwen is bijvoorbeeld het aantal schalen. De volgende keer zullen wij hier zeker nader over spreken.

Met betrekking tot arbeidsduur was al duidelijk dat de basisarbeidsduur 36 uur per week wordt, maar dat iedereen zijn eigen arbeidsduur houdt tegen hetzelfde salaris. Wel kunnen medewerkers ervoor kiezen uren meer of minder te werken. Over hoeveel uren minder er dan in het arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem minder gewerkt kan worden zijn wij het nog niet eens. Wel is de afspraak dat als er een reorganisatie is dan uitbreiding van iemands arbeidsuren niet mag leiden tot vermindering van arbeidsuren voor iemand anders. De normale openingstijden (dagvenster) zal van 7.00 uur tot 19.00 uur zijn. Wij zijn het nog niet eens over de toeslagen voor het werken buiten het dagvenster en voor overwerk.

Met betrekking tot vakantie en verlof is een vergelijking gemaakt en zijn er verschillen in de huidige regelingen. Een van de verschillen is dat bij Interpolis niet op de Goede Vrijdag gewerkt wordt en bij Achmea wel. Daarom heeft CNV Dienstenbond het voorstel gedaan om voor iedereen naar keuze een religieuze feestdag in te voeren. Als iemand dan voor Goede Vrijdag kiest, dan kan dat, maar als iemand anders liever vrij is op het suikerfeest of op de dag van Maria Hemelvaart dan kan dat ook. Op die manier houd je rekening met ieders religieuze beleving. Medewerkers die niet geloven kunnen een dag kiezen, die hen past. Zo houdt je rekening met ieders wensen. Vooralsnog wil Achmea dit voorstel niet honoreren.

Met betrekking tot verlofdagen voor ouderen, zoals die bij Interpolis gelden, is nog geen oplossing gevonden.

Met betrekking tot kostenvergoedingen en faciliteiten hebben wij het met name over de reiskostenvergoeding woon/werkverkeer gehad. Achmea wil Openbaar Vervoer stimuleren. CNV Dienstenbond en haar collega-vakorganisaties hebben daarom voorgesteld om dan openbaar vervoer 1e klas te vergoeden. Achmea wil dat dat gevolgen heeft voor de autovergoeding. Wij zijn daar nog niet uit. Wel is duidelijk dat iedereen 1 standplaats zal hebben. Met betrekking tot de verhuis-kostenvergoeding zijn wij er ook nog niet uit. Met betrekking tot vakbonds-faciliteiten zal de bepaling van de huidige Achmea CAO worden opgenomen in de nieuwe CAO. Daaraan zal toegevoegd worden dat medewerkers bij indiensttreding informatie krijgen van alle vakorganisaties opdat zij lid kunnen worden. Daarenboven zal gekeken worden of intranet voor vakorganisaties toegankelijk zal worden.

Met betrekking tot aanvulling van de uitkering bij arbeidsongeschiktheid is gesproken en uitgangspunt is dat Achmea en de medewerker zich tot het uiterste zullen inspannen om aan het werk te gaan c.q. te blijven en dat Achmea dat zal belonen. Hoe dat invulling krijgt, daarover moeten wij nog onderhandelen.

Op 15 mei 2007 zullen wij alweer verder spreken. Vanzelfsprekend blijven wij u op de hoogte houden. Voor de medewerkers in Leeuwarden geldt dat CNV Dienstenbond, haar collega-vakorganisaties en Achmea na afloop van het overleg van 15 mei om 16.30 uur zullen vertellen wat er besproken is die dag. Houdt 1Net in de gaten.

Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga: i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? De hoogste tijd. Juist nu kunnen leden meepraten over de CAO. Misschien kunt u uw collega van het nut van het lidmaatschap overtuigen. Wij rekenen op u.