Dienstenbond CNV

Nieuws

11 mei 2007

Stemming sociaal plan Lekkerland DC Tiel

Door: k.huntjens

Vandaag heeft u, als u werkzaam bent in het DC Tiel van Lekkerland, van de heer Fredrix een exemplaar van het sociaal plan ontvangen. Het sociaal plan moet immers nog worden voorgelegd aan de leden. Als de leden akkoord gaan met het plan, dan is het sociaal plan een feit en kan tot ondertekening worden overgegaan. Er is veel over vergaderd, veel is bijgesteld en uiteindelijk is het geworden zoals vandaag in Tiel is uitgereikt.

Een eerdere versie van het sociaal plan is afgelopen dinsdag ( 8 mei) besproken met de medewerkers van DC Tiel. Aan de hand van de opmerkingen die werden gemaakt is er nog onderhandeld over de verbetering van een aantal zaken.

Ouderenregeling
Zo is vergoeding die wordt gegeven in het kader van de ouderenregeling verhoogd en is in dit kader een paragraaf opgenomen over de voortzetting van de pensioenregeling.

Passende functie
De tekst van herplaatsing is zeer uitvoerig en geeft een opsomming van de gegevens die benoemd moeten zijn bij een passende functie. Hierbij wordt door Lekkerland benadrukt dat zij geenszins de bedoeling hebben om over te gaan tot onredelijke herplaatsingen.

Beëindigingvergoeding
Er is een vergoeding afgesproken, die afhankelijk is van het feit of u instemt met een procedure via de kantonrechter of dat u er voor kiest dat het ontslag via het CWI moet gaan. Deze laatste weg duurt over het algemeen in tijd langer en de vergoeding die u dan kunt ontvangen is lager.

Vanzelfsprekend kunt u als het u betreft met al uw vragen terecht bij uw bestuurder, Kitty Huntjens. Zij is te bereiken op tel. 040-2116674 of via e-mail k.huntjens@remove-this.cnvdibo.nl
* Bijlage (pdf)