Dienstenbond CNV

Nieuws

11 mei 2007

Opheffen ICTS NAS per 1 januari 2008

Door: s.bak

Van uw werkgever heeft u inmiddels het bericht gekregen dat ICTS NAS per 1 januari 2008 zal ophouden te bestaan. De beide vennoten ICTS Europe en ICTS International hebben besloten zelfstandig aan de tender deel te nemen. Dat is beroerd nieuws voor de werknemers van ICTS NAS. De afgelopen jaren heeft u keihard gewerkt om het bedrijf tot bloei te brengen en dit is het resultaat.

Hoe nu verder?
De CAO voor de beveiliging kent een bepaling waarin staat dat werknemers het werk volgen. M.a.w. het bedrijf dat de werkzaamheden van ICTS NAS overneemt heeft de verplichting u in dienst te nemen. In de praktijk blijkt dat niet altijd even soepel te verlopen. Gelukkig bent u lid van CNV Dienstenbond. In het hele traject dat voor ons ligt zullen we als een bok op de haverkist zitten en de belangen van onze leden optimaal behartigen. Zodra bekend is wie de overnemende partij is zullen we ons daar melden. Onze boodschap zal duidelijk zijn: u gaat over naar die nieuwe werkgever en uw arbeidsvoorwaarden zullen niet verslechteren.

Er breken hoe dan ook spannende tijden aan. Voor uw niet-georganiseerde collegas kan het wel eens heel erg spannend worden. Wie komt er voor hun belangen op? Zolang ze geen lid zijn zal dat lastig worden. De hoogste tijd dus om zich aan te sluiten bij een sterke vakbond.

Zodra er meer bekend is zullen we onze leden bij ICTS NAS uitnodigen voor een ledenvergadering. Mocht u voor die tijd behoefte hebben aan informatie of een gesprek, aarzel dan niet en neem contact op met uw vakbondsbestuurder, Steffe Bak. Tel. 035- 6460580 of s.bak@remove-this.cnvdibo.nl