Politie Groningen

Vrijdagmiddag 11 mei 2007

Provincie Groningen, 11-05-2007

Groningen: fietser onder auto

Een 50-jarige inwoner van Groningen raakte vrijdagmorgen gewond bij een verkeersongeluk op de splitsing van de Munnekeholm en het Akerkhof. De fietser verleende vermoedelijk geen voorrang aan een taxibusje, bestuurd door een 33-jarige inwoonster van Wagenborgen. De man werd met hoofd en beenletsel in het ziekenhuis opgenomen. Verkeersspecialisten van de politie hebben het ongeluk in kaart gebracht.

Uithuizen: bouwlift klapt dubbel

Twee werknemers van een bouwbedrijf liepen vrijdagmorgen ernstig letsel op bij een bedrijfsongeluk in Uithuizen. De mannen, een 22-jarige inwoner van Haren en een 57-jarige inwoner van Emmen, waren aan de J.F. Kennedylaan bij een appartementencomplex in aanbouw bezig een goederenlift in elkaar te zetten. Op een hoogte van ongeveer negen meter klapte de bouwlift onverwacht dubbel waardoor de slachtoffers naar beneden vielen. De mannen werden met onder meer botbreuken en hoofd- en rugletsel naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De Arbeidsinspectie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk.

Uithuizermeeden: getroffen door betonblok

Een 18-jarige inwoner van Roodeschool werd vrijdagmorgen tijdens werkzaamheden op een perceel land in Uithuizermeeden door een vat gevuld met beton kilo geraakt. Als stagiair van een bedrijf hielp de jongeman bij het plaatsen van dampalen. Met behulp van een tractor, bestuurd door een 56-jarige inwoner van Uithuizermeeden, werd een 200 liter vat met beton op de palen gezet om deze in de grond te laten zakken. Terwijl het slachtoffer een dampaal vasthield, schoof het vat beton weg en belandde dit op zijn been en heup. De 18-jarige werd in een ziekenhuis in Groningen opgenomen. Ook hier stelt de Arbeidsinspectie een onderzoek in.



Laatst gewijzigd 11-05-2007 18:18