VVD


11-5-2007

Uit die bus, en aan het werk!

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte roept het kabinet op aan de slag te gaan. Het motto "samen werken, samen leven" vertaalt zich vooral in "samen niets doen". Het rondreizende praatcircus duurt nu al 78 dagen - en al die tijd wordt er nauwelijks geregeerd.

Het grootste deel van de bevolking bestaat uit mensen met een normaal salaris, die 's ochtends om zeven uur opstaan, goed in hun vak willen zijn, lange dagen maken en proberen vooruit te komen in het leven. Dat zijn de mensen die onze samenleving dragen. Maar het zijn ook de mensen die zich vaak onvoldoende herkennen in de agenda van hen die de samenleving besturen.

Rutte vindt dat de VVD de plicht heeft om de agenda van deze, door het kabinet, vergeten meerderheid wél tot de agenda van politiek Den Haag te maken.

"Ik ben ervan overtuigd dat we in ieder geval drie dingen moeten doen om die overheid als bondgenoot vorm te geven. Allereerst: de dagelijkse problemen van veel Nederlanders serieus nemen; zodat iedereen veilig over straat kan en zijn buren kan verstaan. Ten tweede: waardering tonen - ook in geld, door de belastingen te verlagen. En tenslotte: veel meer vertrouwen geven; stoppen met eindeloze formulieren en overbodige managementlagen, zodat docenten, ondernemers en verpleegkundigen hun werk kunnen doen. Dus kabinet: uit die bus, en aan het werk", aldus Rutte.

11 mei 2007

Lees hier de volledige tekst van de speech die Mark Rutte hield tijdens de 122e Algemene Vergadering in het WTC te Rotterdam. Zie het origineel