Provincie Groningen

Provinciale Staten overhandigen profielschets aan minister Ter Horst 11 mei 2007

Vrijdagavond 11 mei 2007 nam de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw dr. G. ter Horst, de profielschets voor de nieuwe commissaris van de koningin in de provincie Groningen in ontvangst. De profielschets werd namens Provinciale Staten overhandigd door William Moorlag, voorzitter van de vertrouwenscommissie die is ingesteld voor de vacature commissaris van de koningin.

Nu de profielschets is vastgesteld door Provinciale Staten en overhandigd aan minister Ter Horst, zet de vertrouwenscommissie - in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - de procedure voor het benoemen van een nieuwe commissaris van de koningin voort.

Procedure
Volgende week verschijnt de vacature in onder meer de Staatscourant. Uiterlijk 1 juni 2007 moeten alle sollicitatiebrieven in bezit van de minister zijn. Begin juni spreekt minister Ter Horst met de verschillende kandidaten. Half juni zal de minister met de vertrouwenscommissie spreken over haar selectie van kandidaten voor de vacature commissaris van de koningin in de provincie Groningen.

Eind juni voert de vertrouwenscommissie sollicitatiegesprekken met de kandidaten. Begin juli 2007 bespreken Provinciale Staten de conceptaanbeveling van de vertrouwenscommissie. Provinciale Staten sturen hun aanbeveling (voordracht) vervolgens naar de minister. In juli wordt de voordracht besproken in de Ministerraad. Van de Ministerraad gaat de voordracht naar Hare Majesteit de Koningin voor een Koninklijk Besluit. Het streven is dat nog voor de zomervakantie bekend wie de nieuwe commissaris van de koningin in de provincie Groningen wordt.

11 mei 2007