Ingezonden persbericht

Eerste NLCoach in Twente een succes

Vandaag werd in het Sportcentrum van de Universiteit Twente, samen met NLCoach, de Sportraad Overijssel en Sport Support Twente het congres Coaches on Tour georganiseerd.

Een kleine 100 coaches en trainers werden vanochtend in de klimsporthal ontvangen en welkom geheten door Humberto Tan.

De aftrap werd gedaan door Fedor Hes, de voormalige zwemtrainer van Marleen Veldhuis, gevolgd door een boeiend betoog en visie op sportief presteren van kinder- en jeugdpsychiater Carl Blijd.

Jan van Halst en voormalig topbasketballer Geert Hammink werden door Humberto Tan geinterviewd en uitgedaagd over de rol en de erkenning van coaches.

In de middag konden de coaches en trainers eindelijk in actie komen door de workshops actief in het sportcentrum te volgen met als centrale thema "sportief preseteren".

Volgens manager Manfred Kamphuis van Sport Support Twente, één van de organiseerden partijen, was het eerste bezoek van NLCoach aan Twente zeer geslaagd.

Kamphuis zegt: "Het is voor het eerst in Twente dat coaches en trainers op zo'n professionele manier een congres kunnen volgen ondersteund door een professionele organisatie als NLCoach".

Coaches on Tour is er voor alle trainers, coaches, sportbegeleiders, sportondersteuners, opleiders en trainers/coaches in opleiding. Het is een initiatief van NLcoach. NLcoach is de organisatie van coaches, voor coaches, door coaches. Deze organisatie is opgericht door de bekende topcoaches: Joop Alberda, Toon Gerbrands, Henk Kraaijenhof, Roelant Oltmans, Cor van der Geest en Jac Orie. Zij vormen het bestuur van NLcoach met Jan Reker en Humberto Tan als adviseur.

Tot slot zegt Kamphuis; "wij zijn er nog lang niet want van de bijna 100 deelnemers blijken er slechts 5 het congres als professional te volgen". De gesprekken voor een tweede bezoek van NLCoach aan Twente zijn reeds gestart en de deelnemers hebben er nu al weer zin in!