Verena Six exposeert bij Schreuder & Kraan in Haarlem


HAARLEM, 20070503 -- Tijdens de tweede Vijfhoek Kunstroute van 11 tot en met 13 mei 2007 opent bij Schreuder & Kraan in Haarlem een expositie met werk van fotografe Verena Six.

Zoals veel kunstenaars vóór haar, laat Verena Six zich inspireren door de natuur. Strikt genomen doet zij niets anders dan het fotografisch vastleggen van die natuur. Maar door de bijzondere en unieke manier waarop zij dit doet, worden haar foto's tot een kunstwerk.

Met haar macrolens kruipt Verena dicht op de bloemen en planten die zij aantreft in haar boerderijtuin in de Woerdense Verlaat. Door deze nabijheid maakt Six ons op bijna intieme wijze deelgenoot van een universum aan prachtige kleuren en bijzondere vormen in de natuur. Tere bloemblaadjes, aangeraakt door zonlicht; een spinnenweb, behangen met ontelbare dauwdruppels. De planten en bloemen die wij gewoonlijk niet opmerken openbaren hun wonderbare schoonheid aan iedereen die maar kijken wil. Verena Six is gids op een verkenningstocht die niemand onberoerd laat.

Lithografie
Tijdens de Vijfhoek Kunstroute zal meester-drukker Frans Homan de oude techniek van het lithograferen of steendrukken demonstreren bij Schreuder & Kraan aan de Gierstraat 51 in Haarlem.

Vijfhoek Kunstroute
De Vijfhoek Kunstroute is het initiatief kunstenaars uit de Vijfhoek. De Nieuwe Kerk vormt het culturele centrum met activiteiten zoals toneel en muziek.





Schreuder & Kraan